Ral·li Internacional de Cotxes d’Època Barcelona-Sitges

El Ral·li Internacional de Cotxes d’Època Barcelona-Sitges va començar com a prova esportiva i s’ha acabat convertint en un esdeveniment popular molt vistós.

La primera edició es va celebrar el 8 de febrer del 1959 i l’encarregat de donar la sortida des de la plaça Sant Jaume de Barcelona va ser Joan Antoni Samaranch, que va ser president del Comitè Olímpic Internacional durant molts anys.

Segons el reglament de la Federació Internacional de l’Automòbil (FIA), en aquesta prova participen oficialment cotxes fabricats fins al 1928 i motocicletes fins al 1938.  L’organització del ral·li va posar com a condició, des de la primera edició, que els participants anessin vestits segons l’època de fabricació del vehicle. El motiu: la carrera se celebrava durant la celebració del Carnestoltes de Sitges.

El dia abans de la prova tots els vehicles s’exposen al públic a Barcelona; després arriba el moment de fer el recorregut per les costes del Garraf, i finalment l’arribada a Sitges, on són rebuts per les autoritats. Una orquestra de música swing anima l’arribada de la caravana de cotxes clàssics, i tothom és benvingut a contemplar l’espectacle.