Puja als campanars del Gòtic de Barcelona

Amb la Ruta dels campanars de Barcelona veuràs la ciutat des d’un altre punt de vista. La visita inclou un recorregut per les tres basíliques del Barri Gòtic: Santa Maria del Mar, Santa Maria del Pi i dels Sants Màrtirs Just i Pastor.*

Es visita l’interior de cadascuna d’elles i els campanars, des d’on gaudiràs d’una vista panoràmica de Barcelona i del mar.

A Santa Maria del Mar, un dels grans referents del gòtic català, la visita comença fent una mica d’història. Anomenada la catedral del poble, va ser construïda en un temps rècord, 54 anys. Tot el barri de la Ribera s’hi va implicar, bé  fent aportacions econòmiques o bé baixant les pedres una a una des de La Foixarda, la pedrera de Montjuïc. Un cop visitat l’interior, puja a uns 42 metres per arribar al campanar i veure Barcelona des del cel.

A la Basílica del Pi t’explicaran com Pere el Cerimoniós, rei de la Corona d’Aragó i comte de Barcelona, va impulsar la construcció del seu campanar l’any 1379. Amb sort podràs sentir com repica l’Antònia, la campana més gran de les sis que coronen l’església.

La Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor amaga troballes com unes restes cristianes i visigodes del s. VI que podràs veure a través d’un terra de vidre que s’ha instal·lat al temple. També alberga pintures de Josep Mirabent i Bartomeu Ribó de l’any 1857, que representen quatre moments de la passió i la resurrecció. No oblidis fer una mirada a Barcelona des del campanar.

*Recomanem comprovar les restriccions per la Covid-19 abans de viatjar. Tingues en compte que algunes activitats es poden veure alterades per les mesures de prevenció aplicades.

Quan: Tot l’any amb reserva prèvia.

On: Barcelona

Organitza: Icono Serveis Culturals
Avinguda Portal de l’Àngel, 38
4t 2a
08002 Barcelona
Tel. +34 934 101 405