Propera sortida familiar: Costa Barcelona

Una escapada als municipis de Costa Barcelona amb nens és també gaudir dels parcs i els espais naturals protegits que es converteixen també en indrets de diversió i d’aventura. Perquè en aquests municipis del litoral barceloní hi ha molt més que platja. La seva és una proposta de mar i muntanya per a famílies. Posa’t calçat còmode i acompanya’ns en aquest recorregut pels municipis del Maresme: Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda i Calella.

Veure ocells al Delta del riu Tordera

Per començar la jornada, imagina’t un lloc on apreciar diferents espècies d’ocells amb els nens. Un lloc de vegetació pantanosa i platges solitàries on pots veure de prop aus migratòries que cada hivern fan una aturada abans de marxar cap a l’Àfrica. Fins i tot pots trobar alguns rèptils. Si als nens els encanta la natura i els animals, al Delta del riu Tordera a Malgrat de Mar us posareu les botes. No us deixeu els prismàtics per veure com es mouen les llúdrigues o com descansa un flamenc vora l’aigua.

Al Delta del riu Tordera, millor venir amb prismàtics.

Al Delta del riu Tordera, millor venir amb prismàtics.

Una altra opció a Malgrat de Mar és el parc lúdic Francesc Macià. Un indret màgic on els nens se sentiran encara una mica més petits. El parc és ple de figures gegants sortides dels contes tradicionals infantils, o altres com un tros de pastís o una goma d’esborrar. Aquí els nens poden pujar, saltar… També té espai per a monopatins, una zona de jocs infantils i una de pícnic. És un parc tancat que garanteix la seguretat de la mainada i l’entrada és gratuïta.

Vols jugar amb les botes del "Gat amb botes"? Busca-les al Parc Francesc Macià.

Vols jugar amb les botes del “Gat amb botes”? Busca-les al Parc Francesc Macià.

Torres a la vista!

Una bona manera de conèixer Santa Susanna és pujar al tren turístic El Cuc i deixar-se portar. El recorregut passa pel passeig marítim, on pots aprofitar per fer una visita guiada per veure les torres de guaita, construïdes entre els segles XV i XVII a la vila per defensar-se dels pirates. L’oficina de turisme organitza aquesta visita,“Torres a la vista!”, que inclou un tast de productes locals de lacooperativa agrícola de Santa Susanna.

Els pirates t'esperen a la ruta "Torres a la vista!" de Santa Susanna.

Els pirates t’esperen a la ruta “Torres a la vista!” de Santa Susanna.

Si prefereixes que els nens provin les seves habilitats a la natura amb les tirolines, els quads o el laser combat (jocs amb làser), el teu lloc és Activ Natura. Aquest parc d’aventures envoltat de boscos i a tocar del Parc Natural del Montnegre Corredor proposa un munt d’activitats per gaudir en família de l’espai natural.

A peu, a cavall o en bicicleta, tu tries

Si encara vols més natura, et proposem una passejada matinera a peu o a cavall pel Parc Natural del Montnegre Corredor. És un bon pla pel segon dia de la sortida. Pineda de Mar és una de les portes d’entrada d’aquest espai natural protegit a la vora del mar. Hi ha diverses rutes a escollir. El més segur és que et trobis dòlmens neolítics, restes de poblats ibers i esglésies medievals al llarg del camí. Aquest parc ofereix fins a 28 passejades guiades amb guies experts que et descobreixen espais fora del circuit més habitual. Si prefereixes agafar la bicicleta, fes la ruta de les quatre ermites o la del Castell de Montpalau, amb vistes al mar, que t’ajudarà a  conèixer Pineda.

Com és un far per dins?

Per arrodonir l’escapada, visita un dels símbols de Calella: el seu far. Amb els nens pots visitar el centre d’interpretació i conèixer com funciona per dins i fins i tot algun dels seus secrets. La llum que projecta arriba fins a una distància d’unes 35 milles i emet llampades cada 30 segons. Vigila al pujar, perquè les escales són ben estretes! Compta amb un mirador des d’on pots gaudir de bones vistes del mar, de Calella i del Parc Natural del Montnegre Corredor.

El parc Dalmau compta amb espais de jocs infantils per als més petits.

El parc Dalmau compta amb espais de jocs infantils per als més petits.

Abans de tornar a casa, et proposem una darrera passejada. Aquest cop pel Parc Dalmau. Rodejat de boscos d’alzines i pins pinyers i de jardins, compta amb diversos espais de jocs infantils, àrea de pícnic i senders planers per caminar amb nens petits.

Gaudeix de la Costa Barcelona en família tot l’any. Busca la teva activitat:

 

David Rent

Avenida Colom, 6
08380 Malgrat de Mar  (Barcelona)
T. +34 937 653 941 / 656 935 181
http://www.davidrent.com/es

Estació Nàutica Santa Susanna

Platja de les Dunes
08398 Santa Susanna (Barcelona)
T. +34 937 679 250
http://stasusanna-barcelona.com

Parc d’Aventura Activ Natura

Camí de la Riera, s/n
08398 Santa Susanna (Barcelona)
T. +34 683 372 554
https://activnatura.com/ca/

Base Nàutica Pineda de Mar

Platja dels Pins, s/n
08397 Pineda de Mar (Barcelona)
T. +34 658 663 282
http://www.nauticapineda.com

Water Sports Centre

Platja Gran de Calella. Zona Club Nàutica
08370 Calella (Barcelona)
T. +34 931 280 337
http://www.wsc.cat

Museu del Turisme de Calella

Fàbria Llobet-Guri
Carrer de Sant Jaume, 321
08370 Calella (Barcelona)
T. +34 937 663 098
http://www.museudelturisme.cat

Maraventura Sports Park

Platja de Garbí
08370 Calella (Barcelona)
info@maraventura.es
www.maraventura.es

Imatge de portada: parc lúdic Francesc Macià de Malgrat de Mar

Parc Natural del Montnegre Corredor
Platja de Santa Susanna.
Activitat lúdica al WSC Calella.
Passeig de Malgrat de Mar.
Trobada Gegantera de Pineda de Mar. Foto: Joan Ribot