Propera estació: el Museu del Ferrocarril de Catalunya

El The Jacobite de Harry Potter és, probablement, l’únic tren de vapor que coneixeran els teus fills. En els teus records el cinema i la literatura també hauran fet un lloc per a altres trens icònics com l’Orient Express o el Transsiberià. La ficció s’ha encarregat d’elevar-los a la categoria de mites, però la història del ferrocarril resulta prou interessant i rellevant per a la societat sense afegir-hi cap dosi de fantasia. És hora d’obrir les cortines de la història per descobrir amb la família el passat d’aquest mitjà de transport a Catalunya.

Al Museu del Ferrocarril de Catalunya et proposen una visita segura, acollidora i saludable perquè t’endinsis en el món del tren. S’ubica a les instal·lacions originals del dipòsit de locomotores de vapor de Vilanova i la Geltrú, unes edificacions ferroviàries a cavall entre el segle XIX i començaments del segle XX.

És un gran museu a l’aire lliure per gaudir de més de cinquanta vehicles de totes les classes: nombroses locomotores elèctriques, dièsel i cotxes de viatgers de diversos tipus, entre els quals hi ha la recreació del Tren del Centenari, rèplica del primer tren que va circular a la península el 1848, o el primer Talgo que va funcionar.

Estació Nàutica de Vilanova i la Geltrú
Carrer de Sant Sebastià, 11
08800 Vilanova i la Geltrú, Barcelona
Tel.673 47 39 56
www.envilanova.com