Prades, pedra vermella i cels d’observació astronòmica

El color característic de les cases, la muralla medieval i els espectaculars cels foscos són la millor carta de presentació de Prades. Aquest Poble amb Encant de la Costa Daurada és conegut com la vila vermella per la construcció de les seves cases amb la pedra vermella característica de la zona.

Prades acull dins del seu recinte emmurallat l’església de Santa Maria la Major, una construcció del 1194 de transició del romànic al gòtic amb una façana principal amb elements renaixentistes. Les restes del castell de la vila i l’església castral de Sant Miquel, l’element més ben conservat del recinte, completen el conjunt.

Les vistes que ofereix l’entorn de les Muntanyes de Prades són espectaculars gràcies a la gran quantitat de cingleres i penya-segats que fan de miradors naturals. A 2 km de Prades es troba l’ermita de l’Abellera. Construïda el 1570, està incrustada a la cinglera de 1.020 metres d’alçada i des d’allà es veu tota la vall del riu Brugent.

El cel de l’entorn natural de Prades és ideal per a l’observació astronòmica gràcies a la seva foscor i escassa contaminació lumínica. Al Parc Astronòmic de Muntanyes de Prades pots gaudir d’espectacles sobre les constel·lacions i l’univers, acomodat en una sala amb una visió de 360º.

Sota aquest cel de gran qualitat, t’esperen jornades de senderisme, escalada i rutes BTT per descobrir els gorgs, les 30 fonts naturals de Prades i una excursió que pots fer en família, la de la Roca Foradada. És un bonic arc natural creat per l’erosió del vent i l’aigua en la pedra vermella de l’Espai Protegit de les Muntanyes de Prades.

Per recuperar forces pots gaudir de les patates amb indicació geogràfica protegida,de pell fina i carn blanca, els bolets i les castanyes. Al llarg de l’any se celebren al poble diverses festes en què aquests tresors gastronòmics són els protagonistes.