Peratallada, un domini feudal ple d’història

Endinsa’t en un viatge en el temps a Peratallada. Aquest Poble amb Encant és un dels nuclis medievals més importants i més ben conservats de Catalunya.

Aquest domini feudal fortificat de la Costa Brava està presidit per un elegant castell construït el 1065 que compta amb una gran torre de 8 metres, la de l’homenatge. La població està envoltada de muralles dels segles XII-XIII i un gran fossat, excavat a la roca viva, ja que Peratallada s’assenta sobre una gran roca de gres.

Visita el seu antic nucli fortificat, passeja sense presses pels carrers i les seves boniques places porticades de les Voltes i del Castell. Tot caminant descobreixes els nombrosos detalls d’arquitectura gòtica que fan d’aquest poble un conjunt historicoartístic de gran valor on, a més, va néixer el primer president de la Generalitat, Berenguer de Cruïlles, el 1359.

A l’octubre Peratallada celebra la Fira Medieval, un esdeveniment que omple els carrers de parades d’artesans, espectacles de joglars i tornejos de cavallers medievals, entre d’altres activitats. Una oportunitat única per reviure el passat d’aquesta població. Durant la fira tens l’oportunitat de gaudir d’un autèntic banquet medieval.

Una de les especialitats del poble és l’elaboració de gelats artesans originals. Apropa’t al Gelat Artesà de Peratallada. En aquest establiment els assaboriràs amb gustos ben sorprenents, com el de rocafort o el d’anxoves de l’Escala.

Aprofita per fer senderisme i excursions en BTT i coneix l’entorn natural d’aquest Poble amb Encant. A l’Espai Natural Protegit de les Gavarres, ple de boscos d’alzines, hi descobreixes un gran patrimoni megalític i medieval. També pots visitar alguns dels vuit nuclis que formen part del municipi de Forallac, juntament amb Peratallada. Al poble de Vullpellac destaca el seu castell, una construcció goticorenaixentista del 1269.