Per Santa Tecla, a Tarragona

Les festes de Santa Tecla de Tarragona són el gran esdeveniment de la ciutat, que honora la seva patrona amb un seguit d’actes tradicionals, festius, religiosos i gastronòmics, que conviden a sortir al carrer per no perdre’s res.

El culte a Santa Tecla es remunta al s. XI en un marc estrictament litúrgic. Però és el 1321, amb l’arribada de la relíquia del braç de Santa Tecla provinent d’Armènia, que es considera l’origen de les festes.

Amb la Crida i la Nit Inaugural acompanyada de focs d’artifici comencen 10 dies de festa amb activitats per a tots els públics. Concerts, activitats infantils, correfocs… El dia de Santa Tecla, el 23 de setembre, un seguici popular passeja la relíquia pels carrers de Tarragona fins a tornar de nou a la catedral. Tot seguit, tothom està convidat a gaudir d’espectacles de balls tradicionals i a fer pinya a la festa castellera, protagonitzada per les colles de la ciutat. És un dels esdeveniments castellers més antics de Catalunya.

Si se t’obre la gana, tens on escollir. Picar alguna cosa a la ruta Teclatapa, on els restaurants ofereixen tasts a bon preu; fer un vermut amenitzat amb música en qualsevol plaça del centre històric i tastar el plat típic de les festes, l’espineta amb cargolins, a base de tonyina, patates i cargols. I si ets molt llaminer, pots apropar-te al tast popular del pastís de la festa, el braç de Santa Tecla. Un braç de gitano ben bo per acabar la festa.

Quan: Del 15 al 24 de setembre

On: Tarragona

Organitza: Ajuntament de Tarragona
Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona
Tel. (+34) 977 296 100

Copyright imatge: Joan Capdevila Vallve