Park Güell: el parc que no ho havia de ser

T’imagines el Park Güell com una urbanització de luxe? Inicialment el parc va ser ideat per acollir les cases de les grans famílies burgeses de principis del segle XX. Era l’any 1900 i l’arquitecte Antoni Gaudí va rebre l’encàrrec del seu amic, l’industrial Eusebi Güell.*

La idea era que els burgesos compressin una parcel·la per construir-se la casa. Així aquella zona de Barcelona privilegiada, envoltada de verd i de bones vistes, es convertiria en una urbanització de luxe quan encara no existien. Però el projecte immobiliari no va funcionar.

Ara el Park Güell, un espai modernista emblemàtic de Barcelona, és un dels més visitats, tant per turistes com per barcelonins. En aquest recorregut que proposa Guies de Catalunya tens l’oportunitat d’imaginar com haurien viscut en aquella ciutat-jardí somiada si el projecte hagués tirat endavant.

Passejant per aquest oasi, on l’arquitectura i la natura s’entrellacen amb harmonia, descobriràs com Gaudí va pensar en els espais comunitaris perquè fossin un lloc de trobada social i cultural. També com va establir, juntament amb Eusebi Güell, les condicions en què els futurs residents havien de fer les seves cases.

*La visita guiada privada es fa amb un guia especialitzat. Els grups individualitzats poden ser de fins a 15 participants, sense la possibilitat d’afegir-hi ningú més. Disponibilitat d’audioguies individuals per seguir les explicacions respectant la distància de seguretat.

*Recomanem comprovar les restriccions per la Covid-19 abans de viatjar. Tingues en compte que algunes activitats es poden veure alterades per les mesures de prevenció aplicades.

Quan: De dilluns a diumenge de les 9.30h a les 17h

On: Barcelona

Organitza: Guies de Catalunya

Tel. +34 670 209 852