Palamós, vila marinera per excel·lència

Palamós ofereix patrimoni, platges, tradició i gastronomia a parts iguals. Aquesta vila es troba a la Costa Brava i permet gaudir de l’activitat marinera que conforma la seva personalitat des de fa dècades.

Al centre de Palamós, la pesca és la protagonista. L’arribada dels vaixells al port i la subhasta del peix a la Llotja en són una mostra. Una manera d’endinsar-te en aquesta tradició és visitant el Museu de la Pesca, que et permetrà conèixer la vida marinera del poble i la diversitat biològica de les seves aigües.

Per passar de la teoria a la pràctica, tasta la famosa gamba de Palamós, l’ingredient central de la seva cuina marinera. L’Espai del Peix és un equipament gastronòmic ubicat al port i un bon lloc on gaudir de la gastronomia autòctona. La vila també celebra aquesta tradició pesquera amb esdeveniments com el festival mariner Terra de Mar al maig o la Fira de la Gamba al juny.

Palamós també té un gran atractiu cultural, ja que conserva diversos vestigis d’interès històric. En una petita península a la punta de la platja del Castell es poden contemplar les restes d’un poblat ibèric. Es tracta d’un antic assentament de la tribu dels indigetes, que va ocupar aquest espai costaner el segle VI aC.

Des del Castell, el Camí de Ronda condueix fins a la cala s’Alguer, una postal amb antigues barraques de pescadors davant del mar. I més enllà, continuant el camí per la pineda de Gori, es troba el castell medieval de Sant Esteve, a la platja de la Fosca, ubicat sobre un penya-segat.

El nucli antic de Palamós també és una autèntica joia. Fes un recorregut per diverses places emblemàtiques com la plaça Murada, amb grans vistes de la badia, o la del Pedró, des d’on pots observar el port esportiu.