‘Olius Monumental’: ibers, romànic i modernisme

Solsona Experience et proposa una nova visita guiada amb molta història. Tres monuments que recullen en un únic indret la petjada de l’home al llarg dels segles: des del temps dels ibers fins a principis del segle XIX.*

La ruta cultural Olius Monumental et transportarà a un passat molt llunyà visitant el conjunt monumental de Sant Esteve d’Olius. Primer faràs una parada al camp de sitges, on visitaràs i t’explicaran com funcionava aquest espai natural amb grans forats excavats al terra que servien per emmagatzemar els excedents agrícoles en temps dels ibers.

Església romànica de Sant Esteve d'Olius

Església romànica de Sant Esteve d’Olius

Després, entraràs a l’església romànica de Sant Esteve d’Olius del s. XI i descobriràs el seu secret: una cripta preromànica semisoterrada. Al costat de l’església es troba un cementiri modernista, dissenyat al 1916 per l’arquitecte Bernardí Martorell. Un original recinte on es van aprofitar les parets de pedra naturals per construir els sepulcres.

Preparat per a una gran ruta amb ibers, romànic i Modernisme?

*Recomanem comprovar les restriccions per la Covid-19 abans de viatjar. Tingues en compte que algunes activitats es poden veure alterades per les mesures de prevenció aplicades.

Quan: Dissabtes a les 12h.

On: Olius

Organitza: Solsona Experience (Dinamització Turística Voliacs, SCCL)

Plaça dels Ocells, 2 2a

25280 Solsona (Lleida)