Natura a tota vela i en família

Dos dies en família donen per a molt al sud de la Costa Barcelona. Coneixeràs Castelldefels i Vilanova i la Geltrú practicantesports nàutics a l’aire lliure, fent petits safaris en reserves naturals protegides o pujant a bord d’una locomotora històrica. Preparat per a l’escapada?

DIA 1 

És un ocell o és un avió?

Primer dia d’escapada. Si no saps què és l’Avifauna, te’l presentem. El trobaràs  a l’Espai Natural del Delta del Llobregat, prop de Castelldefels. Amb els nens podeu jugar a descobrir ocells, n’hi ha fins a 360 espècies, i esbrinar si són de la zona o són aus migratòries de pas. Veureu on descansen, on s’alimenten i on fan els nius. Amb una mica de sort, per la primavera, podreu veure alguns pollets.

A l’Espai Natural del Delta del Llobregat hi ha senders per fer a peu i en bicicleta.

A l’Espai Natural del Delta del Llobregat hi ha senders per fer a peu i en bicicleta.

Agafa la bicicleta i recorre els camins planers d’aquest espai protegit. És una bona proposta per divertir-se en família. No només per la facilitat del trajecte, sinó per la varietat del paisatge: pinedes, estanys, platges… Sipareu atenció al cel, veureu també algun dels avions que aterra o s’enlaira de l’aeroport del Prat. Als nens els encanta veure’ls tant de prop.

Rem olímpic en família

A la tarda, la cita és al Canal Olímpic de Catalunya de Castelldefels. Aquest canal, construït amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona del 1992, és el lloc ideal perquè els nens s’iniciïn en un esport nàutic. En ser un recinte d’aigua tancat, sense corrents ni onades, en poden aprendre de forma segura. Prova el piragüisme en caiac o canoa doble. És divertit i al mateix temps practiqueu esport en família. Pots llogar tot el material durant una hora i un instructor et donarà les nocions bàsiques.

Una competició familiar en caiac al Canal Olímpic de Catalunya?

Una competició familiar en caiac al Canal Olímpic de Catalunya?

Al Canal s’organitzen moltes activitats familiars. Escull la que més t’agradi, no tot és rem. Si vols deixar l’aigua, al recinte hi ha camps de futbol, voleibol i tenis taula on pots organitzar un partidet en família. Pares contra nens? Vigila, que potser tindràs una sorpresa. També hi ha lloguer de bicicletes.

DIA 2

A tot tren i a tota vela

El segon dia de ruta comença a ritme de locomotora al Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú. Aquí podeu veure tots els trens en moviment, ja que disposa d’una rotonda amb vies i un pont giratori. Les locomotores treuen fum i fan un petit recorregut perquè els nens gaudeixin de l’experiència de pujar dalt d’un tren antic, com la rèplica del primer tren que va circular a la península el 1848 enllaçant Barcelona i Mataró.

Al Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú els nens poden pujar dalt d’un tren antic.

Al Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú els nens poden pujar dalt d’un tren antic.

El tren és tot un món que convida també a jugar. Al museu disposes de dos espais: l’Espai Famílies, fins als 9 anys, i el Pequetren, fins als 6 anys. Els nens s’ho passaran pipa pujant als trens de diferents escales i muntant locomotores amb peces gegants. També ho podeu aprofitar per descobrir més coses sobre l’origen i funcionament del tren a través de les projeccions audiovisuals i dels contes del museu. Al vagó restaurant d’un tren del segle passat podreu esmorzar tota la família.

Per finalitzar l’escapada, res millor que fer-se a la mar al litoral de Costa Barcelona. Et proposem un passeig en veler organitzat per l’Estació nàutica de Vilanova i la Geltrú per aprendre els secrets de la navegació. Els nens podran fer de capitans i portar el timó una estona. El monitor que us acompanyarà us explicarà com funciona el veler, els rumbs…i podreu gaudir del front marítim de Vilanova, Sitges i Cubelles. A l’estació nàutica també s’organitzen altres activitats per a famílies, com excursions en caiac a mar obert o tallers infantils de manualitats.

Converteix-te en capità d'un veler a l’Estació nàutica de Vilanova i la Geltrú .

Converteix-te en capità d’un veler a l’Estació nàutica de Vilanova i la Geltrú .

Preparats per llançar-vos al mar a Costa Barcelona? Teniu moltes activitats:

 

Canal Olímpic de Catalunya

Avd. del Canal Olímpic, 2
08860 Castelldefels (Barcelona)
T. +34 936 362 896
http://www.canalolimpic.cat

Museu del Ferrocarril de Catalunya

Pl. Eduard Maristany, s/n
(Al costat de l’estació de Renfe Rodalies)
08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)
T. +34 938 158 491
https://www.museudelferrocarril.org

Estació Nàutica de Vilanova i la Geltrú

C/ Sant Sebastià, 11
08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)
T. +34 673 473 956
www.envilanova.com

Espai Far

Pujada Far Sant Cristòfol, 2
08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)
T. +34 600 509 223
http://espaifarvng.cat

Roc Roi

Base Nàutica de Ribes Roges
08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)
T. +34 938 160 351
www.rocroi.com/ca

Museu Romàntic Can Papiol

Carrer Major, 32
08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)
T. +34 938 930 382
www.museucanpapiol.cat/ca

Pich & Putt Portal del Roc

Camí de la Talaia, s/n
08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)
T. +34 938 147 383 / 616 479 852
portaldelrocpitchandputt.com

Imatge de portada: Espai Natural del Delta del Llobregat prop de Castelldefels

Espai Natural del Delta del Llobregat, prop de Castelldefels.
Canal Olímpic de Castelldefels.
Portada Delta del Llobregat interior cat
Passeig en veler a l’estació nàutica de Vilanova i la Geltrú.
Espai Natural del Delta del Llobregat.