Most, Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava

Organitzat per Vinseum, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, el Most és una bona oportunitat de maridar el món del vi amb el cinema.

Aquest és l’únic festival del país que recull la millor producció audiovisual internacional sobre la vinya i el vi. Al voltant de les projeccions s’organitzen tot un seguit d’activitats enoturístiques.

Durant uns dies es projecten tot tipus de films relacionats amb el vi als cinemes de diverses poblacions del Penedès i del Priorat. Un cop finalitzada la pel·lícula s’ofereix un tast de vins i caves.

Els cellers de la zona també s’impliquen en l’esdeveniment i organitzen sessions de cinema exclusives per als seus visitants que combinen amb tasts de vins i visites guiades.

El Most se celebra consecutivament al Penedès i al Priorat. La primera quinzena de novembre al Penedès, a les poblacions de Vilafranca del Penedès, Sant Sadurní d’Anoia, Avinyonet, Torrelavit, Olèrdola i Santa Margarida i els Monjos. La segona, al Priorat, a les poblacions de Falset, Cornudella, Bellmunt, els Guiamets, la Vilella Alta, la Figuera i Ulldemolins.