Mercat Medieval de Vic

Amb motiu de la celebració del Mercat Medieval de Vic, la primera setmana de desembre, els carrers del centre històric de la vila s’engalanen per recrear aquesta època.

S’omplen d’expositors amb una oferta àmplia i variada: articles de decoració, joieria, herbes medicinals, complements de roba, embotits, formatges, conserves…

El mercat era el centre neuràlgic de les viles medievals, allà on tot passava. Els visitants poden passejar entre parades i fer un mos a les tavernes medievals on és costum tastar el pernil a la brasa i les botifarres.

Les recreacions d’oficis medievals, on els mestres artesans mostren com es realitza el treball artesanal, com per exemple treballar els metalls, són molt realistes. Per entretenir el públic s’organitzen balls, espectacles de carrer i activitats infantils com tallers de manualitats amb fusta i d’aprendre a fer sabó.

El plat fort de l’oferta cultural d’aquesta festa és l’Assalt de l’Altarriba, un recorregut teatral basat en uns fets històrics que van tenir lloc a la vila el segle XV. La representació té set escenes que es representen en diversos indrets de la ciutat i escenifiquen els enfrontaments i traïcions entre senyors d’aquella època. En total hi participen 40 actors.