La màgia del culte al foc

Marca’t a foc aquesta data a l’agenda: 23 de juny. Podreu viure amb els petits de casa les falles d’Isil. En la data assenyalada, els fallaires reben el senyal i comencen a baixar, amb unes torxes gegants en flames, muntanyes amb un pendent de vertigen. Vosaltres us ho podeu mirar des de baix, des del poble, amb l’emoció continguda de veure els fallaires carregar aquestes falles enormes. La fila sembla una serp de foc que s’arrossega per la muntanya.

Atenció, perquè quan el foc arriba és un dels moments amb més màgia, quan entren corrents fins a la plaça per plantar la falla al peu de la Falla Major i crear una gran foguera. A partir d’aquest moment comencen els balls al voltant de la foguera, que s’allarguen fins a la matinada amb danses tradicionals, el Ball dels Fallaires, el Ball Pla, la Bolangera…

Per a la gent d’Isil, aquesta és la celebració més important de l’any, que coincideix amb el solstici d’estiu. Imagina’t els nervis i la il·lusió dels seus habitants tot just abans que es pongui el sol. Aquesta festa del foc, juntament amb la resta de falles dels Pirineus catalans, té el reconeixement de la UNESCO com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Allotjaments familiars a la zona

Lo Paller: Hotel familiar amb 14 habitacions, amb una decoració típica de muntanya en fusta i pedra. També compta amb tres apartaments amb capacitat per a quatre persones cadascun. València d’Àneu.
Alba d’Esteve: L’antiga quadra per guardar els bous de la casa pairal s’ha rehabilitat per acollir aquesta casa rural. Té dues habitacions familiars amb llar de foc i hidromassatge. Espot.
Posada d’Àneu: Petit hotel rural i familiar situat al bell mig de les Valls d’Àneu. Compta amb un minispa equipat amb jacuzzi i cabina sensorial. Esterri d’Àneu.
Nou Càmping: La natura l’envolta. Està situat entre el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i el Parc Natural de l’Alt Pirineu. Disposa de cabanes rústiques de fusta. La Guingueta d’Àneu.

Restaurants familiars a la zona

Aigüestortes Càmping Resort: Esterri d’Àneu.
Restaurant Hotel La Morera: València d’Àneu.
Restaurant Hostal Vall d’Àneu: Esterri d’Àneu.
Hotel Restaurant Poldo: La Guingueta d’Àneu.

Consorci de Turisme Valls d'Àneu
Consorci de Turisme Valls d'Àneu
Consorci de Turisme Valls d'Àneu
Consorci de Turisme Valls d'Àneu
Consorci de Turisme Valls d'Àneu

Et proposem

Un dia d’esquí en família a Espot

Un dia d’esquí en família a Espot

Els petits de casa recordaran sempre el primer dia d’esquí. Perquè l’experiència sigui rodona, us podeu acostar a les pistes d’Espot.

Seguint el rastre de l’os bru pels Pirineus

Seguint el rastre de l’os bru pels Pirineus

Sabies que l’os bru dels Pirineus de Catalunya pot arribar a mesurar fins a dos metres i pesar 300 kg? A la Casa de l’Os Bru dels Pirineus pots comparar la teva altura i el teu pes amb el d’aquest mamífer.

Pedalar per la muntanya és fàcil

Pedalar per la muntanya és fàcil

Bicicleta, natura i família seran les tres paraules màgiques que captivaran els nens. Només de sentir-les els canvia la cara perquè és a punt de passar alguna cosa bona.

La fauna i la flora de les planes de Son

La fauna i la flora de les planes de Son

Observar la fauna en el seu propi medi no és habitual. A Son tens un aliat perquè la missió culmini amb èxit: MónNatura Pirineus.