L’herència romana de Barcelona

El naixement de la ciutat de Barcelona es remunta als anys 27-25 aC, quan les tropes del primer emperador romà, Octavi August, van derrotar els pobles càntabres de la Hispània.

Com a premi, els legionaris veterans van rebre unes terres que es van convertir en la Colònia Júlia Favència Augusta Paterna Bàrcino. D’aquí ve l’herència romana conservada a la ciutat.

En una passejada històrica pel centre de Barcelona, descobriràs com era la vida en aquest nou territori de l’Imperi Romà. Barcelona conserva moltes restes d’aquest passat llunyà. Algunes de més visibles, altres de més amagades.

A prop del carrer Regomir del Barri Gòtic veuràs les restes de la muralla romana de Barcelona, un mur de pedra de 2.000 anys d’antiguitat, i al Pati Llimona es troben les restes d’unes termes al costat de l’antiga Porta Decumana (Porta del Mar) de la muralla. Per aquesta porta entraven i sortien tota mena de mercaderies, incloses les àmfores amb les quals s’exportava el vi laietà, elaborat al litoral mediterrani.

El tour també passa per la necròpolis, on descobriràs per què els romans enterraven els morts als camins d’entrada i sortida de la c iutat. Ben senzill, els agradava pensar que un cop morts continuaven en contacte amb el món dels vius. I aquesta era una bona manera de fer-ho!

*La visita guiada privada es fa amb un guia especialitzat. Els grups individualitzats poden ser de fins a 15 participants, sense la possibilitat d’afegir-hi ningú més. Segons el dia de visita s’inclouen visites a l’interior d’alguns espais conservats: les termes romanes, la domus del carrer Avinyó o la domus del carrer Sant Honorat són algunes de les opcions. Disponibilitat d’audioguies individuals per seguir les explicacions respectant la distància de seguretat.

Quan: De dilluns a diumenge de 9.30h a 17h

On: Barcelona

Organitza: Guies de Catalunya

Tel. +34 670 209 852