L’essència mediterrània a Calella de Palafrugell

Ubicat en plena Costa Brava, Calella de Palafrugell conserva l’encant d’un antic poble de pescadors. Si alguna cosa caracteritza el municipi són les façanes blanques amb porticons de colors, els carrers estrets entre les cases i les petites cales rocoses.

Perdre’s pels seus carrers és un plaer. Passeja pel nucli històric del Port Bo i les Voltes, un carrer porticat amb grans arcs davant del mar. Hi trobaràs restaurants especialitzats en cuina marinera. Des d’allà, diversos carrerons s’endinsen al poble fins a l’església de Sant Pere, de finals del segle XIX, amb un gran rellotge a la torre del campanar. De tornada al mar, arriba’t fins al passeig del Canadell i banya’t a la seva platja.

Un altre dels indrets més visitats d’aquest poble amb encant és el jardí botànic de Cap Roig. Des dels seus miradors tens unes vistes espectaculars del litoral, el mar i el petit arxipèlag de les Formigues. Aquest jardí acull a l’estiu el popular Festival de Cap Roig de música i dansa.

Hi ha moltes maneres de gaudir de Calella de Palafrugell: des del mar, amb un caiac; en bicicleta, per la seva xarxa de camins; amb tub i ulleres, fent snorkel al seu fons marí; o a peu, recorrent el Camí de Ronda. I després del turisme actiu, recupera forces amb la seva gastronomia. Una recomanació: tasta les garoines, si n’és temporada, amb el vi de la DO Empordà.

Un dels moments més especials al poble és la tradicional Cantada d’Havaneres, una cita obligada que té lloc el primer dissabte de juliol des de fa més de 50 anys. Diverses colles actuen en directe i el públic acompanya els concerts amb cremat, una beguda calenta a base de cafè, rom i aiguardent de canya.