L’essència del Delta de l’Ebre: oci respectuós amb el medi ambient

Aquest parc natural es desmarca dels altres per les seves característiques: l’aigua i la sal són les protagonistes i la base de l’aiguamoll més gran de Catalunya. Aquest hàbitat aquàtic, un dels més importants de la Mediterrània occidental, acull una biodiversitat única a la qual el centre d’interpretació MónNatura Delta ret homenatge cada dia. Es troba a la vora de la llacuna de la Tancada i davant de les salines que tant caracteritzen el paisatge del Delta de l’Ebre.

Aquesta iniciativa de la Fundació Catalunya-La Pedrera promou els valors naturals i tradicionals de la zona i ofereix al públic una experiència completa per entendre la riquesa que conté la desembocadura del riu Ebre. La sal, la pesca i l’observació d’aus són les tres claus que donen vida al projecte i que pauten les activitats, dirigides a mostrar amb respecte aquest sistema natural.

 

MónNatura Delta

MónNatura Delta

Un racó amb més de 300 espècies d’aus

Tenint en compte que són unes 600 les espècies ornitològiques existents a Europa, els números parlen per si sols: més de la meitat es troben al Parc Natural del Delta de l’Ebre. Aquesta riquesa ornitològica és, sens dubte, el seu punt fort i un gran atractiu per al territori. Per això, cada mes de setembre celebra el Delta Birding Festival, un esdeveniment internacional que reuneix ornitòlegs de tot el món i que recapta beneficis per destinar-los a projectes de conservació de les aus.

MónNatura ofereix també, durant tot l’any, activitats molt especials com visites familiars guiades per la zona, degustacions de productes locals, albiraments d’aus per a principiants, excursions amb bicicleta i creuers pel Delta, tallers infantils… La seva aposta per la recuperació del territori i per la reducció de l’impacte en la naturalesa li feia merèixer el 2013 els Premis de Turisme Responsable de Catalunya a la millor gestió del patrimoni natural i de la protecció del medi ambient a través del turisme.

Et proposem

Aventura, gastronomia i cultura al Delta

Aventura, gastronomia i cultura al Delta

Delta Turístic & Rents és una altra de les empreses locals que es dediquen a descobrir-te tot el que les Terres de l'Ebre poden oferir-te.

Gastronomia i compromís a L'Algadir del Delta

Gastronomia i compromís a L'Algadir del Delta

Si hi ha algú que ret homenatge a la tradició gastronòmica de la zona i als productes de la terra, és sens dubte l'hotel gastronòmic L'Algadir del Delta.

Delta Polet:

Delta Polet: "essència, consciència i experiència"

És el lema d'aquesta empresa familiar nascuda a les Terres de l'Ebre. La terra és la seva passió i ho transmeten en totes les activitats que ofereixen de guiatge per la natura.

A galop per les Terres de l'Ebre

A galop per les Terres de l'Ebre

Passejar a cavall per la serra del Montsià és una de les millors maneres de conèixer els detalls de la seva flora i fauna. El Centre Hípic Carlos Cid s'encarrega d'oferir-te aquestes excursions.