Les vaques ecològiques i els serveis a mida a Alba d’Esteve

Els Castellarnau són una família de tradició ramadera. Es dediquen a la cria de vaques ecològiques. Tenen una explotació extensiva: els animals no estan tancats en una granja i viuen a l’exterior durant tot l’any. A l’hivern estan en terrenys de diverses hectàrees prop de la finca on els alimenten diàriament, i a l’estiu i la tardor pasturen tranquil·lament al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Aquest negoci ramader el complementen amb la gestió de la casa rural que van obrir el 2012. La Marissa s’encarrega de gestionar-la mentre que el seu marit, el Jaume, s’ocupa de tenir cura del bestiar.

La casa rural és l’antiga quadra dels bous de Casa Esteve, una casa pairal centenària d’Espot que la família ha transformat en un allotjament còmode, càlid i amb tots els equipaments. La casa es lloga sencera i com a detall distintiu ofereixen un servei a mida: el Bespoke.

La Marissa comenta que amb aquest servei els hostes poden demanar amb antelació coses de tot tipus: des d’un cangur fins a un sopar de Nadal a càrrec d’un càtering. Fins i tot li van demanar que vingués el Pare Noel a portar els regals als nens i nenes que s’allotjaven a la casa.

Un altre servei és el de la cistella de compra. En aquest, els hostes fan la seva llista de la compra i la Marissa s’encarrega que tinguin la compra i la nevera plena cada dia, si ho desitgen.

En honor a la tradició ramadera de la casa, una de les activitats que sol agradar als hostes és visitar l’explotació, depenent de les èpoques de l’any. Poden donar de menjar al bestiar i, amb una mica de sort, veure el naixement d’algun vedell.

A la casa rural Alba d’Esteve l’activitat no s’atura mai. La Marissa ofereix informació turística als visitants perquè, segons les seves aficions, gaudeixin d’experiències a l’aire lliure. Al pati de la casa hi organitza jornades d’observació astronòmica amb telescopi i després fan un tast de licors amb herbes dels Pirineus catalans. També gestiona tot tipus d’excursions al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici: a peu, amb 4 4, amb raquetes de neu, nocturnes, guiades… i classes d’esquí a l’estació d’Espot Esquí.

Si vols apropar-te a passar uns dies en plena natura a Alba d’Esteve i provar una nova experiència, la Marissa està preparant una nova activitat: estades de snowga, que combinen la pràctica d’esports d’hivern, com l’snowboard, amb el ioga i el benestar.

Més informació: Alba d’Esteve