Les ovelles, les reines de Can Galló

A Can Galló són fills de pagesos i n’estan orgullosos. Aquesta finca és un exemple de com s’ha viscut durant segles a la comarca del Ripollès. Es dedica a la ramaderia i a l’agricultura ecològica des de fa anys. Una feina que han complementat amb l’activitat d’agroturisme des del 2000.

La casa pairal disposa de 4 habitacions amb noms ben rurals: el graner, el paller… aquí la parella de masovers que hi viu fan sentir els visitants com a casa i no és estrany que sorgeixin converses espontànies sobre la vida de pagès i les seves anècdotes, sempre al caliu de la llar de foc.

La sala d’estar de la casa és l’antic corral de les ovelles, on abans n’hi tancaven prop de 300. Un espai diàfan de 100 metres quadrats, amb bigues de fusta i parets de pedra, ideal per relaxar-se i contemplar el verd de la Vall de Camprodon a través d’un gran finestral. A la sala també hi ha una biblioteca on es poden consultar llibres sobre la pagesia i els pastors de la vall. La casa ofereix servei d’esmorzar i sopar amb productes ecològics del seu hort.

Segons la temporada, Can Galló organitza diferents activitats que de ben segur que agradaran a les famílies amb nens petits. Una d’elles és anar a banyar els ànecs al riu que hi ha a la vora i l’altra, veure tondre (esquilar) les ovelles, una activitat que es realitza a la primavera i que segurament no han vist mai. Durant l’hivern, el nens també poden ajudar a donar de menjar pinso al bestiar, ja que la resta de l’any pasturen a la finca. Les famílies que ho desitgin poden sortir a engegar (pasturar) les ovelles amb el masover, que també fa de pastor.

L’entorn natural de la Vall de Camprodon convida a fer sortides de senderisme pels voltants. Una activitat que els masovers de Can Galló recomanen sovint. Molt a la vora de Llanars, els visitants trobaran una gran oferta d’oci i natura: la vila de Camprodon i el seu llegat romànic i també els pobles amb encant de Rocabruna i Beget. En aquest últim es recomana visitar l’església romànica de Sant Cristòfol.

Per a les famílies, una visita al Molló Parc farà feliços els nens. Un refugi de fauna salvatge dels Pirineus on es poden veure fins a 31 espècies en semillibertat: ossos, marmotes, linxs, cérvols… un paradís per als amants dels animals. I parlant d’animals, a Can Galló entre la primavera i l’estiu es poden veure famílies de guineus a la vora de la casa. Que ningú s’espanti si les veu, són a casa seva!

Més informació: Can Galló