L’encant rural de Mas Daudén

La història del Mas Daudén, situat a Campredó, molt a prop de Tortosa, es remunta a meitats del segle passat. Com ens explica la Rosana, la seva actual propietària, aquesta petita explotació agrícola i ramadera va començar amb deu vaques lleteres i es va ampliar amb la cria de bous. 

La Rosana és neta dels fundadors d’aquest negoci familiar, ara convertit en allotjament rural. Els seus avis, Cristóbal Daudén i Isabel Lamata, originaris de l’Aragó, es van fer càrrec de la finca el 1945.

Els anys 80 la família va decidir deixar el negoci ramader i dedicar-se a al turisme rural. Van rehabilitar el mas de quatre habitacions i el van equipar i adaptar a les noves necessitats. Aquest compta amb una gran llar de foc, una cuina que conserva el caliu de les grans cuines dels masos i una sala amb grans finestrals encarats al sud per gaudir del sol la major part del dia.

Al jardí ple d’arbres fruiters, es pot gaudir d’una bona barbacoa en un espai especialment habilitat. A més, compta amb un forn de pedra. La casa es lloga sencera i no ofereix servei de menjador. L’interior està decorat amb elements i estris del camp en record dels orígens pairals de la finca.

La Rosana és la persona que s’encarrega de rebre als visitants i fer-los sentir com a casa. També recomana indrets per visitar a la vora de la casa com el Parc Natural del Delta de l’Ebre. Aquest espai natural protegit és l’indret ideal per fer passejades familiars en bicicleta, rodejats de llacunes i arrossars. També es poden descobrir platges verges i tota mena d’aus, ja que és un dels millors indrets d’Europa per observar ocells. Una altra opció és recórrer la Via Verda de la Terra Alta, que ressegueixl’antic traçat del ferrocarril que connectava Tortosa amb l’Aragó. Aquest recorregut és divertit i fàcil per als nens, ja que és planer i es creuen túnels i viaductes.

A la vora de la casa també es troba el Parc Natural dels Ports. Passejant pel seu entorn, segur que veuràs alguna cabra, ja que aquí hi ha la reserva de cabra hispànica més important de l’Estat. I si t’interessa l’arquitectura medieval i renaixentista, una visita cultural a Tortosa és una altra cita imperdible.

Més informació: Mas Daudén