La Ruta Modernista de Mataró

El modernisme és present en molts indrets i racons de Mataró. Per conèixer-los millor, l’ajuntament de la vila et proposa la Ruta Modernista, un recorregut que et porta a descobrir part de l’obra de Gaudí i Puig i Cadafalch entre rajoles i ferro forjat.

La ruta s’inicia a la Nau Gaudí, la primera obra d’Antoni Gaudí. Aquest edifici, actual seu del Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataróestà considerat el punt de partida del procés creatiu del genial arquitecte. Destaca pels seus arcs parabòlics, que va utilitzar per primera vegada com a elements estructurals.

Després segueix amb la visita a la casa natal de Josep Puig i Cadafalch i les seves obres, com la Beneficència, el Saló de Sessions de l’Ajuntament, el mercat del Rengle, la botiga La Confianza, la casa Parera i la casa Coll i Regàs del 1898, l’obra més representativa de Josep Puig i Cadafalch. Aquesta selecció de la seva obra mostra un gran treball d’arts plàstiques, com la vidrieria, la fusteria, la forja, els esgrafiats, la ceràmica i els mosaics hidràulics.

Activitat ajornada temporalment a causa del coronavirus SARS-CoV fins a nou avís.

Quan: Consulteu l’agenda per comprovar les dates.

On: Mataró

Organitza: Direcció de Promoció de Ciutat i Comerç de l’Ajuntament de Mataró
La Riera, 48
08301 Mataró (Barcelona)
Tel. + 34 937 582 698