La ruta enograstronòmica del Xavier a les Terres de Lleida

La Rebeca, la parella del Xavier, no ha tastat mai els cargols i li encanta tot el que està relacionat amb el món del vi. Així que, amb l’excusa del primer aniversari de parella, el Xavier ha preparat un pla sorpresa: una experiència enoturística que els portarà per les Terres de Lleida.

A tots dos els motiva tastar productes i plats tradicionals, així que el Xavier s’ha decidit per visitar un celler de la ruta del vi de Lleida situat a Penelles. El celler centenari de Castell del Remei, de la DO Costers de Segre, els ha obert les portes per fer una visita guiada. Després de visitar-lo han fet una parada al santuari de la Verge del Remei, també en el mateix recinte.

A l’hora de dinar ha arribat el moment de tastar els cargols a la llauna, plat típic de les Terres de Lleida, al restaurant del celler. Entre el vi excel·lent i els cargols, la Rebeca ha quedat encantada.

Però la jornada no acaba aquí. En cotxe s’han dirigit a fer un tram de la Ruta de l’Oli. Aquest itinerari, que connecta una trentena de poblacions productores d’oli de la Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues, ha estat tot un descobriment. Seguint el rastre de l’oliva arbequina, el símbol de la comarca de les Garrigues, el Xavier i la Rebeca han gaudit de paisatges d’oliveres, castells com el de l’Espluga Calba del 1148 i pintures rupestres com les de la roca dels Moros del Cogul. Tota una experiència que segur que repetiran pel seu segon aniversari.

Benvingut a la teva Catalunya, Xavier.

Et proposem

Assaborir la millor cuina catalana

Assaborir la millor cuina catalana

De la teva estada a Catalunya te n’emportaràs infinitat de records per guardar a la memòria del gust. Cada zona del territori té el seu propi caràcter i tradicions arrelades que es deixen sentir a través dels ingredients i les receptes.

Catalunya, experiències gastronòmiques

Catalunya, experiències gastronòmiques

Troba les propostes per gaudir d’un cap de setmana inoblidable i per viure tota una vida fruint del bon menjar i beure a Catalunya, a través dels seus paisatges, els seus productes i la seva cuina.

Percebre les aromes de vins que perduren a la memòria

Percebre les aromes de vins que perduren a la memòria

A Catalunya, tot et parla de vi. Els jaciments més antics. Els monestirs medievals. Els templers. El Modernisme. La història. El patrimoni. L’arquitectura...

Catalunya, experiències enoturístiques

Catalunya, experiències enoturístiques

Un ampli ventall de cellers conformen una constel·lació de petites i grans aventures que fascinaran l’enoturista inquiet. Troba la teva experiència aquí.

Viu la cultura a Catalunya

Viu la cultura a Catalunya

La cultura és el que fa diferent cada poble. Et proposem un munt d’experiències per gaudir de la cultura catalana en tota la seva varietat. Gaudeix del menú cultural que t’hem preparat.

El Grand Tour de Catalunya

El Grand Tour de Catalunya

El Grand Tour de Catalunya és un recorregut que explora de nord a sud i d’est a oest el territori. És un itinerari per conèixer, descobrir, viure, tastar i gaudir de Catalunya en vehicle.