La Ruta del Vi DO Penedès

La DO Penedès és un referent històric del vi català. És una de les grans denominacions vinícoles de Catalunya, líder en l’elaboració, la comercialització i l’exportació de vins. La regió acull un paisatge ricament variat, amb vinyes que s’estenen cap a l’interior i fins al mar, marcades per tresors arquitectònics, que es va desplegant a mesura que recorris la Ruta del Vi DO Penedès

Les investigacions arqueològiques han demostrat que la gent que vivia en aquesta regió fa dos mil anys, abans de l’arribada dels romans, sabia fer vi. Els romans, però, van ser molt responsables de consolidar la zona com a regió vitivinícola de rellevància. Feien servir la Via Augusta per exportar vi d’aquí a totes les parts de l’Imperi, fins i tot fins a Mauritània.

Oferta enoturística àmplia i diversificada

La regió de la DO Penedès és dinàmica i acollidora en tots els aspectes, inclòs el de l’enoturisme, ja que té una àmplia i variada oferta d’atraccions. Prop de dos-cents cellers registrats a la DO Penedès donen forma a una oferta enoturística imprescindible per als amants de la cultura del vi, ben comunicada i a menys d’una hora de les ciutats de Barcelona i Tarragona. Des de les grans extensions de vinya a la plana interior, passant per les vinyes de muntanya del voltant fins al Massís del Garraf davant de la Mediterrània i amb el gran teló de fons de Montserrat al nord, la seva extensió és inabastable.

Seguint la Ruta del Vi DO Penedès tens de tot per a l’enoturista curiós: rutes a peu i en bicicleta per les vinyes, visites a cellers que són meravelles arquitectòniques, activitats de recol·lecció per fer amb els nens, maridatges d’aliments i vins i mil idees més per aprendre-ho tot sobre la geografia, la natura, la cultura i la història de la regió.