La Ruta del Vi DO Alella

La DO Alella és la denominació d’origen més petita de Catalunya i una de les més antigues. La Ruta del Vi DO Alella t’acosta a la llarga tradició històrica dels seus vins, que es remunta a la Laietània de l’època romana, uns vestigis presents a la zona i que pots visitar. Aquests vins gaudien d’un gran prestigi a l’Edat Mitjana i es troben entre els vins catalans exportats a finals del segle xix, sobretot a les colònies d’ultramar. També eren els vins preferits de la Barcelona burgesa i modernista que a finals del segle xix va posar els fonaments de la gran capital que és avui.

L’extraordinària vitalitat de l’elaboració vitivinícola a la DO Alella avui es reflecteix en la tasca que desenvolupen els productors i cellers de vi de la zona. No només produeixen vins elegants i complexos, sinó que també dediquen energia a recuperar varietats autòctones de raïm, com la pansa blanca, la més característica d’aquesta terra de contrastos i la més adequada al seu clima.

L’ADN de la DO Alella són els vins blancs, elaborats a partir de les varietats xarel·lo, garnatxa blanca i picapoll. També hi trobes bons negres de criança de la varietat ull de llebre (tempranillo).

Patrimoni vitivinícola a tocar de Barcelona

La DO Alella acull un ric patrimoni vitivinícola a tocar de Barcelona que marida amb una estimulant oferta enoturística. Coneix-la a través de la Ruta del Vi DO Alella en forma de passejades, tastos de vins, maridatges, esdeveniments gastronòmics, rutes de vins i tapes, dinars a les vinyes, tallers i visites a cellers.