La Mercè, la festa grossa de Barcelona

El 24 de setembre és una data important per a Barcelona. És la festa major en honor a la seva patrona, la Verge de la Mercè. Els carrers de la ciutat s’omplen de visitants i barcelonins que surten al carrer a gaudir de l’ambient i també a participar en moltes activitats.

Pots visitar gratis la majoria de museus i edificis emblemàtics de la ciutat. Gaudir de la festa en família amb espectacles de circ, titelles i passejades de dracs i bèsties de foc, pensades especialment per als nens.

La música pop-rock és la protagonista absoluta al BAM, el festival de música de la Mercè, amb un potent programa de concerts en escenaris com l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, la plaça dels Àngels, la Rambla del Raval… El Moll de la Fusta, el Parc del Fòrum i la plaça de la Catedral també s’omplen de música d’estils ben diversos.

Les tradicionals desfilades de gegants i capgrossos de la ciutat, una tradició arrelada des del s. XV; el correfoc dels dimonis que inunda d’espurnes, llum i fum els carrers del centre de la ciutat,  i les diades castelleres, amb colles convidades de tot Catalunya que omplen la plaça de Sant Jaume, no falten mai.

El Parc de la Ciutadella s’omple de dansa, teatre i espectacles audiovisuals per a tots els públics. En aquest espai, la ciutat convidada a la Mercè 2018, Lisboa, oferirà espectacles diversos per donar a conèixer la seva escena artística.

Per als amants de l’esport, la Cursa de la Mercè és també una tradició. Aquesta cursa popular arriba aquest any a la 40a edició. I l’acte de cloenda és l’esperat Piromusical, un espectacle que se celebra a les Fonts de Montjuïc amb focs d’artifici acompanyats per una música seleccionada especialment que il·lumina la nit de Barcelona.

Vine a la Mercè 2018!

Quan: Del 21 al 24 de setembre de 2018.

 

Organitza:

Ajuntament de Barcelona

 

Copyright imatge: Espai d’Imatge.