La Marta descobreix l’essència modernista de Reus

La Marta i la seva parella són amants del modernisme i volen descobrir l’essència de Reus, ciutat natal de Gaudí, i visitar els racons on va créixer aquest geni de l’arquitectura.

Han reservat la ruta Gaudí&Reus, una passejada modernista per recórrer a peu els racons i espais d’infantesa de l’arquitecte, com la seva casa natal o l’església de Sant Pere, on va ser batejat. Aquí han descobert que Gaudí va recrear el disseny de l’escala interior d’aquest temple a les escales dels campanars de la Sagrada Família.

La passejada ha finalitzat al Gaudí Centre, l’únic centre d’interpretació sobre la vida i obra d’aquest arquitecte. La Marta ha fet una parada a L’obrador, una recreació de l’espai de treball de Gaudí, situat al temple de la Sagrada Família, on es passava el dia treballant, per intentar posar-se en la pell d’aquest geni.

Al migdia han fet parada i fonda al Museu del Vermut, ubicat en una antiga fàbrica de gorres projectada per l’arquitecte reusenc Pere Caselles. En aquest recinte modernista han descobert la seva col·lecció de 1.800 ampolles, 400 cartells i 300 etiquetes i objectes relacionats amb el vermut. També han aprofitat per fer un tast d’aquesta beguda típica de la vila i unes tapes.

Per acomiadar el dia, han passejat pel centre històric de Reus per gaudir de les façanes modernistes de la Casa Navàs, l’Institut Pere Mata i la Casa Rull projectades per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner. A l’Institut Pere Mata, precedent de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona per la seva estructura de pavellons, han finalitzat aquesta escapada modernista entre vitralls coloristes i mosaics ceràmics.

Benvinguda a la teva Catalunya, Marta.

Et proposem

Viu la cultura a Catalunya

Viu la cultura a Catalunya

La cultura és el que fa diferent cada poble. Et proposem un munt d’experiències per gaudir de la cultura catalana en tota la seva varietat. Gaudeix del menú cultural que t’hem preparat.

Deixar-se atrapar per l’essència de viles i pobles encantadors

Deixar-se atrapar per l’essència de viles i pobles encantadors

Quan recorris Catalunya per conèixer la seva essència, visitaràs viles marineres de cases blanques, pobles pirinencs de pedra i pissarra i viles que són el testimoni de civilitzacions passades.

El Grand Tour de Catalunya

El Grand Tour de Catalunya

El Grand Tour de Catalunya és un recorregut que explora de nord a sud i d’est a oest el territori. És un itinerari per conèixer, descobrir, viure, tastar i gaudir de Catalunya en vehicle.

Rutes que emocionen

Rutes que emocionen

Embarca’t en un viatge cap a un somni a Catalunya. Escull el teu camí dels Pirineus, del Patrimoni, del Mediterrani, de l’Interior, de Vinyes i Monestirs... Quin és el teu?

Sentir de prop el magnetisme del cel blau fent activitats a l’aire lliure

Sentir de prop el magnetisme del cel blau fent activitats a l’aire lliure

A Catalunya pots realitzar rutes senderistes, rutes en BTT, descensos d’aigües braves i practicar activitats ecoturístiques durant tot l’any.

Catalunya és cicloturisme

Catalunya és cicloturisme

Una guia pràctica per conèixer la cultura natural i patrimonial catalana de manera agradable i senzilla. Aquí trobes totes les vies verdes catalanes i tres rutes cicloturístiques per a tots els gustos.