La història cobra vida a Tarragona

El passat monumental de Tarragona l’ha convertit en l’única ciutat de Catalunya inclosa en la llista del patrimoni mundial de la UNESCO. Compta amb diversos monuments de l’època romana declarats Patrimoni de la Humanitat, com les muralles, l’amfiteatre, el teatre o la necròpoli paleocristiana. Per mostrar aquest passat romà s’organitzen anualment esdeveniments com Tarraco Viva, que recreen fidelment la vida i la cultura d’aquesta època.

Una altre atractiu arquitectònic de la ciutat és la catedral de Santa Maria. Es va començar a construir en el segle XII sobre una mesquita del segle X, una basílica cristiana i un temple romà edificats amb anterioritat. Destaca el seu claustre, des del qual s’accedeix al Museu Diocesà de Tarragona, i també la seva façana principal. Si fas la visita completa puges al campanar, una gran talaia per gaudir de les vistes de la ciutat.

Tarragona és també un gran escenari festiu i cultural a l’aire lliure. Entre juliol i octubre aplega diverses exhibicions de castells i el 23 de setembre celebra Santa Tecla, la festa major en honor a la patrona, que es remunta al 1321. El Mercat Central i la Rambla Nova concentren gran part de la seva activitat. Precisament a la rambla es troba un dels llocs més visitats: el Balcó del Mediterrani, un indret on gaudeixes d’unes bones vistes de la Costa Daurada. Segons un costum local molt estès, tocar el ferro de la barana porta bona sort.

Al barri de pescadors, el Serrallo, s’organitzen visites guiades perveure com és el seu dia a dia. Les rutes inclouen una visita al Museu del Port i una sortida en golondrina. Aprofita-ho per assaborir el plat típic de la ciutat, el romesco, a base de peix o marisc i la coneguda salsa als restaurants d’aquest barri mariner.

Visitar el Pont del Diable és una bona manera de combinar patrimoni i natura. Aquesta construcció romana es va realitzar per canalitzar l’aigua des del riu Francolí a la ciutat. També pots gaudir de l’entorn de Tarragona en platges com la Llarga o l’Arrabassada i apropar-te als espais naturals de la desembocadura del Gaià i de Tamarit-Punta de la Móra, on es troben el castell de Tamarit i la torre de guaita de la Móra del segle XVI.