La Gala més artista

Gala era coneguda perquè era la dona i musa de Salvador Dalí, però a Gala Salvador Dalí: una habitació pròpia a Púbol descobriràs la seva faceta d’artista de ple dret.

En aquesta exposició descobriràs aquesta dona enigmàtica i intuïtiva que es va transformar en artista, ja que la parella va realitzar una cooperació artística que va implicar l’autoria compartida d’algunes obres. La singular mostra recull objectes personals de Gala, cartes, postals, vestits… i fotografies d’altres artistes que formaven part de l’univers surrealista, com Man Ray, Cecil Beaton o Picasso.

Són un total de 180 obres en què també podràs comprovar l’evolució de Dalí com a pintor, amb una seixantena d’olis i dibuixos. Podràs veure obres provinents del Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia, el Museo Thyssen-Bornemisza de Madrid i The Salvador Dalí Museum de St. Petersburg (Florida), entre d’altres.

I per arrodonir la visita, gaudeix del menú dalinià que han preparat al restaurant Òleum, que compta amb una carta creada per la Fina Puigdevall, del restaurant Les Cols.

Quan: Del 6 de juliol al 14 d’octubre de 2018.

 

Organitza:

Museu Nacional d’Art de Catalunya

Palau Nacional

Parc de Montjuïc (Barcelona)

Tel. + 34 936 220 360

 

Copyright imatge: Eric Schaal. Salvador Dalí i Gala trabajando en el proyecto “Sueño de venus”, 1939 (detalle). Eric Schaal. © Fundació Gala-Salvador Dalí, Figueres, 2018. Derechos de imagen de Gala y Salvador Dalí reservados. Fundació Gala-Salvador Dalí, Figueres, 2018.