La Figueres de Dalí

Parlar de Dalí és també parlar de Figueres. Descobreix la ciutat natal d’aquest artista universal de la mà de guies experts a la ruta La Figueres de Dalí.

Passejant per aquesta ciutat de la Costa Brava aniràs coneixent els indrets que van formar part de la seva vida. Des de l’entresòl del núm. 6 del carrer Monturiol, on va néixer, fins al Teatre Museu Dalí, on està enterrat.

Passaràs per l’edifici on va instal·lar el seu primer taller i on el visitava sovint el seu bon amic, el poeta Federico García Lorca. Entraràs als cafès de la Rambla de Figueres on Dalí passava moltes estones i on va escriure, juntament amb el cineasta Luis Buñuel, una bona part del guió de la pel·lícula Un chien andalou (Un gos andalús).

Les anècdotes també són presents en aquesta passejada, com la que va protagonitzar l’artista al restaurant de l’Hotel Durán de la vila, un dels seus predilectes. Dalí va anar a sopar a l’hotel acompanyat d’un petit elefant, anomenat Surus, que la companyia aèria Air-Índia li havia regalat con a mostra d’agraïment per la seva col·laboració en una acció publicitària. A l’hotel s’exposen les fotografies d’aquell sopar.

El passeig s’atura també a l’antiga Torre Gorgot, rebatejada com Torre Galatea en homenatge a la seva dona i musa, Gala, on va passar els seus darrers dies de vida. Aquesta torre del segle XVII formava part de l’antiga muralla medieval que defensava la vila de Figueres.

La ruta té una durada de 2 hores i tens la possibilitat d’enllaçar la visita amb l’entrada al Museu Dalí.

Anima’t a passejar pels escenaris més dalinians de Figueres.

Quan: de principis de juliol a principis de setembre, i prèvia reserva la resta l’any

On: Figueres

Organitza: Associació guies de Figueres
Tel. +34 616 170 735 / +34 664 337 261
tourdalifigueres@gmail.com