La cultura amb gust de Barcelona

L’herència romana i el modernisme imprimeixen caràcter a aquesta ruta d’oci per Barcelona. Un recorregut on la cuina catalana també es converteix en art. Vine a assaborir el menú gastronòmic i cultural de Barcelona.

Diversió, cultura i gastronomia és la proposta d’aquesta ruta per Barcelona. Dos dies d’activitats per gaudir de l’àmplia oferta d’oci de la ciutat. L’allotjament és a l’Hotel Bel Air de Castelldefels, a mitja hora amb cotxe de Barcelona, un 4 estrelles situat al Passeig Marítim amb accés directe a la platja. Des de la terrassa de les seves habitacions gairebé es pot trepitjar la sorra dels seus 5 km de platja.

 

Dia 1: Escape room romà, cuina tradicional i Gaudí virtual

La primera activitat de la ruta és un escape room organitzat per Artemis Gymkhanas: Barcelona Romana – Rescatant la Flàvia. Una proposta per endinsar-te en l’antiga Barcino i conèixer les restes arquitectòniques que conformen l’herència romana de Barcelona. Caminant pel Barri Gòtic, i amb l’ajuda d’uns papirs, hauràs de trobar la Flàvia abans que la venguin en un mercat d’esclaus.

Durant el recorregut, segur que passes pel carrer Llibreteria, que va ser en els seus orígens el Cardus Maximus, el carrer principal que portava a Roma. També faràs una parada per la plaça del Rei i el Museu d’Història de Barcelona, que acull l’excavació subterrània de jaciments romans més gran d’Europa.

A l’hora de dinar tens una taula preparada al Restaurant La Font de Prades al Poble Espanyol. Aquest establiment ofereix cuina tradicional catalana des del 1969 i en el seu menú mai hi falten els canelons gratinats, la botifarra amb mongetes de Santa Pau, el bacallà cuinat de diverses formes o les carns a la brasa.

Havent dinat pots aprofitar per passejar pels carrerons del Poble Espanyol. Aquest recinte és un atractiu turístic de la muntanya de Montjuïc que es va construir amb motiu de l’Exposició Universal de Barcelona del 1929. Es tracta d’una rèplica d’un poble ibèric integrat per monuments i construccions de tota la geografia espanyola.

Una visita al Gaudí Exhibition Center-Museu Diocesà de Barcelona és l’última cita del dia. Aquest espai, situat al Museu Diocesà de Barcelona, compta amb una col·lecció permanent i única de peces, objectes i documents de l’arquitecte Gaudí. A Passejant amb Gaudí  t’endinses en la creativitat d’aquest geni a través de maquetes, instal·lacions audiovisuals, hologrames i escenografies. Gràcies a l’ús de la realitat virtual, en aquest museu pots viatjar al passat i trobar-te amb Gaudí per visitar l’interior de la Cripta Güell, de la Colònia Güell situada a Santa Coloma de Cervelló.

Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC).

Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

Dia 2: Visita al Museu Nacional d’Art de Catalunya i ruta de tapes pels mercats

La segona jornada comença amb una visita al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) de Barcelona. Situat al Palau Nacional de Montjuïc, aquest espai reuneix la col·lecció d’art català més important del món. Des del romànic fins al modernisme català, amb obres de Gaudí, Casas, Miró o Rusiñol. També compta amb una àmplia col·lecció de gòtic medieval i d’art renaixentista i barroc amb obres de Ticià, Velázquez i El Greco.

Al migdia és moment de gaudir de la gastronomia amb una ruta de tapes pels mercats de Barcelona. El recorregut Market To Tapas l’organitza Wanderbeak. Mentre passeges pel Barri Gòtic i el Born, un guia t’explicarà la història dels mercats de Barcelona i la importància dels productes de proximitat en la gastronomia catalana.

Durant les tres hores de recorregut, pararàs a assaborir tapes al Mercat de la Boqueria, el més popular de la ciutat, que compta amb més de 300 parades. També visitaràs el Mercat de Santa Caterina, convertit en icona arquitectònica per la seva peculiar coberta multicolor, que va ser projectada per l’arquitecte Enric Miralles amb la col·laboració de l’artista Toni Comella i realitzada amb tessel·les ceràmiques imitant el trencadís modernista, una espècie de mosaic realitzat amb peces de ceràmica.

Ja tens gana de Barcelona?