La Costa Daurada més familiar

A la vora del mar la diversió familiar es viu navegant en un catamarà, a bord d’un tren turístic o a dalt dels arbres. Cambrils, Salou i Vila-Seca–La Pineda t’ofereixen una immersió en família a la Costa Daurada.

DIA 1

Jornada marinera a Cambrils

A Cambrils el mar es respira, es navega i es menja. Comencem l’escapada al port d’aquesta vila per passar un matí molt mariner. Un bateig de mar en família a l’Estació Nàutica Costa Daurada. Navegar en un catamarà o fer una sortida en caiac són algunes de les propostes. A l’estiu l’estació ofereix family packs, un conjunt d’activitats aquàtiques perquè les famílies gaudeixin juntes del mar.

Gaudiu del mar amb els paquets especial famílies de l'Estació Nàutica Costa Daurada.

Gaudiu del mar amb els paquets especial famílies de l’Estació Nàutica Costa Daurada.

Després arriba l’hora de dirigir-se al port de la vila per fer la ruta dels sentits, un recorregut que et farà conèixer Cambrils d’una forma diferent. Els nens podran interactuar amb els espais i els objectes. Tocar les xarxes dels pescadors, escoltar el mar amb un cargol de mar o viure la subhasta del peix. Una visita plena de sorpreses sensorials. Aprofita per dinar un menú mariner al port, on un suquet i uns fideus rossos no hi poden faltar.

A la recerca del tresor

Després, una passejada pel carril bici de la vila, que segueix tot el passeig marítim, t’ajudarà a fer baixar el dinar. Us trobareu un munt de famílies que hi circulen al costat del mar. A més, durant el trajecte podeu aturar-vos a visitar la Torre del Port, coneguda com la Torre dels Moros, una torre de guaita del s. XVII que defensava la vila dels pirates.

A la Torre del Port de Cambrils sabreu com es defensava la vila dels pirates.

A la Torre del Port de Cambrils sabreu com es defensava la vila dels pirates.

Si us ve de gust passar la tarda entre espècies botàniques exòtiques i jardins romàntics, el Parc Samà us captivarà. Aquí els nens poden córrer, jugar i participar en divertides gimcanes que organitza el parc. Travessaran ponts sobre llacs i entraran en grutes per trobar-hi un tresor amagat. Durant la visita també podreu fer una mica d’història a la casa palau de Salvador Samà, Marquès de Marianao, un indià que va fer fortuna a Cuba. Samà va demanar a l’arquitecte neoclàssic Josep Fontserè, col·laborador d’Antoni Gaudí, la construcció d’aquesta residència de descans envoltada de jardins que evoquen l’illa de Cuba.

Ponts, grutes, llacs... el Parc Samà de Cambrils és tot un jardí per jugar per als nens.

Ponts, grutes, llacs… el Parc Samà de Cambrils és tot un jardí per jugar per als nens.

DIA 2

Diversió en moviment a Salou

La segona jornada comença a bord del tren turístic de Salou, des d’on visites la vila còmodament assegut i entretingut. Hi ha dos recorreguts circulars, un de més monumental, que passa pel centre de la vila i les fonts, i l’altre, que visita diverses cales. El primer és recomanable fer-lo al capvespre per poder veure l’espectacle de llum, música i aigua de les fonts ornamentals del passeig.

A veure qui troba un búnquer al camí de ronda de Salou!

A veure qui troba un búnquer al camí de ronda de Salou!

Una altra opció és fer el camí de ronda de Salou, on els nens poden estirar les cames i descobrir els indrets que van ser refugi dels pirates, com Cala Crancs, i entrar als búnquers de la Guerra Civil de cala Llenguadets. Són 2 km de recorregut que en el seu punt més elevat, 77 m sobre el nivell del mar, regalen unes vistes privilegiades del mar.

Abans de dinar, una mica de diversió als arbres. Al Bosc Aventura Salou els nens poden convertir-se en guerrers especials provant un joc que combina l’ús de l’arc i la fletxa amb l’estratègia d’equip. Al parc també hi ha 4 circuits per llançar-se amb tirolines entre ponts tibetans i un circuit de paintball  infantil ple d’obstacles.

A Bosc Aventura Salou hi ha 4 circuits, 55 jocs diferents pels arbres i 8 tirolines de fins a 80 m.

A Bosc Aventura Salou hi ha 4 circuits, 55 jocs diferents pels arbres i 8 tirolines de fins a 80 m.

Somriures i cavalls a Vila-Seca–La Pineda

Després de fer un mos, fem camí cap a Vila-Seca–La Pineda, última parada de l’escapada, per visitar la Sèquia Major, un espai natural protegit vora el mar que destaca per la seva biodiversitat. Als nens els agradarà campar una mica vora la llacuna, descobrir alguna tortuga d’aigua mig camuflada i travessar passarel·les de fusta per arribar a una platja on hi ha torres d’observació per observar les aus migratòries que s’aturen en aquest indret.

Si veniu a Vila-Seca–La Pineda al mes de gener podreu gaudir de les activitats que s’organitzen amb motiu de la seva festa major d’hivern. Els cavalls i els pallassos en són els protagonistes. Els nens gaudiran amb la cavalcada popular dels Tres Tombs que es fa en honor a Sant Antoni Abat, patró de la vila. Una desfilada de cavalls i carruatges de tota mena. I també podran riure de valent amb el Pallassòdrom, un festival amb actuacions de pallassos de tot el món. Aquí fins i tot podreu veure una cursa de pallassos, al centre de la vila, amenitzada per una banda de música.

Al Pallassòdrom de Vila-Seca–La Pineda no podreu parar de riure.

Al Pallassòdrom de Vila-Seca–La Pineda no podreu parar de riure.

A punt per riure amb la família? Aquí tens totes les activitats:

 

Parc Samà

Carrertera de Vinyols, s/n
43850 Cambrils (Tarragona)
T. +34 977 826 514
www.parcsama.es

Jumpland Aventura Ecològica

Cruïlla: Camí de Sant Joan  amb C/ Francesc Català Roca
Urb. Molí de la Torre
43850 Cambrils (Tarragona)
T. +34 877 442 222 / 619 994 998
www.jumplandaventura.com

Rodabike Cambrils Cycling Holidays

Carrer Pau Casals, 59
local 3
43850 Cambrils (Tarragona)
T. +34 977 794 653 / 687 281 306 / 665 035 808
www.rodabikecambrils.com

Bosc Aventura Salou

C/Barbastre, 15
43840 Salou (Tarragona)
T. +34 877 050 444
www.boscaventurasalou.com

Aquopolis

Passeig Pau Casals, 65
43481 Vila-Seca–La Pineda (Tarragona)
T. +34 977 371 640
www.costa-dorada.aquopolis.es

Imatge de portada: Bosc Aventura Salou

Sèquia Major / Patronat de Turisme de Vila-Seca–La Pineda.
Patronat Municipal de Turisme de Salou.
Festa Major d'Hivern de Vila-Seca–La Pineda.
Parc Samà de Cambrils.
Tren Turístic / Patronat de Turisme de Cambrils.