La Bisbal d’Empordà, tradició ceramista de renom internacional

Els colors de la ceràmica conformen el paisatge urbà de la Bisbal d’Empordà des del segle XVI. En aquesta vila de gran tradició ceramista i de referència internacional es produeixen gran varietat de productes sota la marca “Ceràmica de la Bisbal”, que certifica la seva autenticitat.

L’artesania és un tret diferencial d’aquesta Ciutat amb Caràcter que forma part d’una Zona d’Oficis Singulars, juntament amb els municipis propers. Aquesta aplega mestres artesans de la pedra, la pell, la fusta, el metall, la joieria… Per entendre la passió per la ceràmica de la Bisbal, és molt recomanable visitar el Terracotta Museu, on s’hi exposen més de 6.000 peces de ceràmica, eines i estris.

Però l’esperit creatiu de la ciutat no acaba aquí. També hi ha una gran presència d’establiments d’interiorisme, restauració i antiguitats que completen la seva oferta artesana. Al carrer de l’Aigüeta es concentren bona part de les botigues de ceràmica que exposen les seves creacions al carrer. També hi ha els obradors, alguns de visitables, i les sales d’exposicions.

El nucli antic de La Bisbal d’Empordà, amb els seus carrerons estrets, convida a fer una passejada i visitar el castell palau. Aquest edifici romànic construït entre els segles XI-XII va ser la residència dels bisbes de Girona. Des de la seva talaia es pot observar la plana empordanesa i les Gavarres.

Gaudir d’experiències enoturístiques als cellers propers de la DO Empordà és un altre atractiu de l’entorn natural de la ciutat. Un entorn que combina les planes de l’Empordà per fer rutes cicloturístiques pels pobles medievals de la zona i també recórrer en BTT o a peu l’Espai Natural Protegit de les Gavarres per conèixer el seu llegat megalític i medieval.