L’autèntica naturalitat de Beget

El temps sembla aturar-se a Beget, un Poble amb Encant dels Pirineus de Catalunya. La seva autenticitat es deu en part a la seva herència arquitectònica, important malgrat ser un poble tan petit, i també al seu encant natural, envoltat per la bellesa paisatgística de la vall de Camprodon.

Una jornada de conte a Beget comença caminant pels carrers de pedra, travessant els seus dos ponts romànics i observant les cases amb els seus característics balcons de fusta. Aquestes cases, juntament amb la natura que envolta el poble, recorden la imatge tradicional dels pessebres.

El primer que veuràs d’aquesta vila medieval de només 20 habitants és el campanar llombard de quatre pisos. Pertany a l’església romànica de Sant Cristòfol, que està oberta al públic.  A l’interior s’hi conserva la Majestat de Beget, una talla de fusta policromada del segle XII de gairebé dos metres d’alçada, i també retaules barrocs i gòtics.

Al seu entorn natural es poden realitzar diverses rutes de senderisme. Una d’elles és la ruta Beget-Rocabruna, un itinerari circular de 13 km entre els dos pobles que segueix els antics camins de contrabandistes. Si vas a Beget en família, molt a la vora es troba el Molló Parc, un refugi de fauna salvatge d’animals dels Pirineus. Aquí viuen en semillibertat  31 espècies d’animals autòctons: ossos, marmotes, isards i guineus, entre d’altres.

Aprofita per tastar la gastronomia de muntanya als restaurants del poble. Els embotits artesanals i la trumfa (patata) de la vall de Camprodon són dos grans ambaixadors de la vall, amb permís de les galetes Birba, que tenen la fàbrica a la veïna vila de Camprodon.