Jornada enològica a la Costa Brava amb DO Porcianus

A Castell-Platja d’Aro t’espera una jornada enològica per a tota la família, organitzada per l’Oficina de Turisme de Platja d’Aro. La DO Porcianus commemora una de les principals activitats de la vi·la romana de Pla de Palol, situada en aquest municipi de la Costa Brava: la producció de vi.

Aquest assentament romà, datat entre els segles I i IV dC, tenia una part residencial luxosa, amb termes romanes, i una altra dedicada a l’emmagatzematge d’aliments i vi que s’exportaven per mar. La vil·la explotava també els recursos naturals de la terra, com l’extracció d’argila per a la fabricació de ceràmica.

Les jornades s’anomenen Porcianus, pel nom que va aparèixer escrit en un puxó de metall per gravar àmfores que es va trobar durant els treballs arqueològics.

Durant la jornada, els nens poden passar el matí participant en tallers de ceràmica i corones de llorer, i també trepitjar el raïm dins d’una tina. A la tarda, es fan tasts de vins per als adults amb enòlegs convidats de la DO Empordà. I durant tota la jornada s’organitzen visites guiades a les termes romanes.

Totes les activitats són gratuïtes.

Quan: 15 de setembre

On: Castell-Platja d’Aro

Organitza: Ajuntament de Castell-Platja d’Aro
Oficina de Turisme
Mossèn Cinto Verdaguer, 4
17250 Platja d’Aro (Girona)
Tel. +34 972 817 179

Copyright imatges: Ajuntament de Castell-Platja d’Aro / Jordi Geli