Jornada castellera de Sant Fèlix a Vilafranca del Penedès

En la jornada castellera de Sant Fèlix, les colles locals de Vilafranca del Penedès i les colles convidades s’ajunten per aixecar els seus millors castells, torres i pilars.

Aquesta jornada es fa el 30 d’agost, Diada de Sant Fèlix, dia central de la festa major de Vilafranca del Penedès. Es considera una de les diades més importants i de més prestigi del món casteller.

Prèviament al gran espectacle, aixequen un pilar davant del Monument als Castellers i, després d’una breu mostra de balls folklòrics, entren a la plaça de la Vila amb un pilar caminant mentre sona Els segadors. Un cop arribats a la plaça, comença l’exhibició castellera a càrrec de les colles més punteres del moment.

En els darrers anys hi han participat els Castellers de Vilafranca, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Jove dels Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa.

En aquesta celebració les colles fan els castells amb més complicació, els denominats de gamma extra.  Això crida l’atenció mediàtica i fa que es concentrin a Vilafranca del Penedès mitjans locals, nacionals i, fins i tot, internacionals.