Immersió natural als Pirineus de Catalunya

Als Pirineus de Catalunya pots gaudir de llargs descensos sobre la neu. L’aigua es converteix en una deu de relaxació i diversió perquè visquis experiències en plena naturalesa. Preparat per a l’espectacle natural? Et convidem a visitar la Vall de Boí.

A tres hores i mitja de Barcelona es troba la Vall de Boí. En aquesta ruta de quatre dies et proposem una immersió natural per descobrir aquesta vall dels Pirineus de Catalunya a través de l’esport i el termalisme. La millor època perquè els esquiadors i amants del ràfting gaudeixin d’aquesta vall és l’hivern i principis de primavera.

Dia 1: Descensos d’altura i banys termals après ski

Les dues primeres nits de la ruta les passaràs a l’Hotel Romànic del Boí Taüll Resort. És un complex hoteler amb tots els serveis ubicat en plena naturalesa. Està situat a només 10 km de l’estació d’esquí de Boí Taüll. Aquesta estació, la més alta dels Pirineus de Catalunya, té una orientació de cara al nord que garanteix una neu d’excel·lent qualitat per esquiar.

Amb el teu forfet d’un dia gaudiràs de descensos en les seves pistes i dels seus circuits de freeride. També pots provar un dels seus 4 circuits per practicar l’eskimo. Aquesta modalitat d’esquí de muntanya consisteix a pujar la muntanya caminant i baixar-la esquiant, sense utilitzar telecadires.

Després de l’esquí, un circuit termal al Balneari de Caldes de Boí t’ajudarà a relaxar la musculatura. Aquest balneari a 1.500 metres d’altura apareix en el Llibre Guinness dels Rècords per ser el que més varietat d’aigües ofereix. Compta amb 37 deus d’aigua mineromedicinal. El seu circuit termal inclou una dutxa escocesa bitèrmica que combina els beneficis de la termoteràpia i de la crioteràpia i produeix un efecte relaxant.

 

Dia 2: Raquetes de neu en un parc nacional i descensos per aigües braves

La segona jornada als Pirineus de Catalunya comença amb una excursió amb raquetes de neu. El punt de sortida són les Planes de Son i el recorregut és d’unes 3 hores fins a arribar al refugi Pla de la Font. Aquest refugi està situat a 2.015 metres d’altitud i és un magnífic mirador del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Durant el recorregut, un guia d’Outdoor Adventour t’ensenyarà a interpretar els rastres de la fauna típica pirinenca a la neu. En aquesta zona hi ha sobretot guineus i cabirols.

A la tarda, l’esport d’aventura canvia d’escenari. Les aigües del riu Noguera Pallaresa t’esperen per realitzar una sortida de ràfting amb l’empresa Ràfting Llavorsí. Descarrega adrenalina en un descens per les aigües braves d’aquest riu, considerat un dels millors d’Europa per a la pràctica d’esports en aigües braves.

En els seus 60 km navegables, ofereix fins a 4 trams diferents de descensos. Perfectament equipat, baixaràs riu avall en una embarcació de vuit tripulants. Un monitor t’acompanyarà i et donarà les instruccions per dirigir l’embarcació. La millor època per gaudir al màxim del ràfting és la del desglaç, de maig a juny, quan augmenta el cabal del riu.

Ràfting a Llavorsí.

Ràfting a Llavorsí.

Dia 3: Els Pirineus de Catalunya a lloms d’un cavall

Des de la població de Llavorsí seguint el curs del Noguera Pallaresa s’arriba a Sort. Aquesta població és un important centre per a la pràctica d’esports d’aventura. Aquí t’allotjaràs durant una nit a l’Hotel Pessets, de 3 estrelles. Aquest allotjament destaca per la seva cuina d’alta muntanya. En el seu menú mai falten els arrossos casolans i la carn de caça, maridats amb vins de la DO Costers del Segre.

Un cop instal·lat a l’hotel, la proposta per a aquest dia és una excursió a cavall organitzada per l’hípica Peufort de Sort. Abans de realitzar l’excursió, els guies et donaran una breu explicació teòrico-pràctica.

A lloms de cavalls de raça hispanoàrab et proposem una ruta per la Vall de Siarb. Aquesta passa per Llagunes, on es troba el jaciment medieval de Santes Creus, datat en el 1500 aC. Una altra opció de ruta és recórrer el parc natural de l‘Alt Pirineu, el més gran de Catalunya, a més de 1.700 metres d’altitud.

 

Dia 4: Ràfting i excursió pel Parc Nacional d’Aigüestortes

L’últim dia de ruta, Assua Viatges et proposa una excursió combinada de migdia: una sortida de ràfting pel Noguera Pallaresa i una excursió a peu o amb raquetes de neu pel Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Amb el neoprè posat, prova el tram Llavorsí-Sort, el que concentra més ràpids del Noguera Pallaresa. Un descens de 16 km per gaudir del ràfting. Després, un guia professional t’acompanyarà en l’excursió pel Parc Nacional. Gaudeix d’aquest espectacular paisatge, especialment en el llac de Sant Maurici, als peus del cim dels Encantats, de més de 2.700 metres d’altura.

Després de l’activitat, de retorn a l’Hotel Pessets aprofita per relaxar-te en el seu balneari abans de tornar a casa. El punt final per a aquesta ruta d’esport, aigua i aventura pels Pirineus de Catalunya.