Immersió en família al Baix Penedès

Si combines la història ibera més didàctica amb una mica d’esports nàutics. Si fas una ruta on els nens coneixen el llegat d’un gran músic català, tot jugant, i visites un espai en plena natura on coneixes un ruc molt especial… el resultat és una estada inoblidable a Calafell i el Vendrell amb la família.

DIA 1


Els ibers més divertits

Comença la ruta a Calafell, viatjant 2.500 anys enrere i fent una mica d’història a la Ciutadella ibèrica. En aquest jaciment dels segle VI i III aC, els nens aprenen com vivia aquesta tribu ibera de la zona, els cossetans, recorrent el jaciment i entrant a les cases on vivien. Al recinte s’organitzen gimcanes familiars perquè el recorregut sigui encara més divertit i tallers infantils perquè els nens s’apropin d’una forma més didàctica a la seva història. Vestir-se com els antics ibers, elaborar el pa com ho feien ells i veure demostracions d’antics oficis de l’època són algunes de les activitats.

Els ibers reviuen a la Ciutadella Ibèrica de Calafell.

Els ibers reviuen a la Ciutadella Ibèrica de Calafell / Kim Castells

Senyors feudals i caiacs a la vista!

Després de fer un mos al centre de la vila, podeu fer una mica de cames pujant al castell de la Santa Creu, situat al punt més alt de la ciutat. Aquí els nens es faran una idea de com vivien els senyors feudals. Al seu interior descobrireu curiositats com el fet que els seus habitants feien servir la cisterna –un dipòsit subterrani per recollir l’aigua de la pluja– per amagar-se durant els atacs dels pirates que assetjaven la Mediterrània.

I parlant del mar, si no heu navegat mai en caiac en família, ara és hora de provar-ho. Al costat de la confraria de pescadors hi ha l’Escola de Vela de Calafell, que organitza excursions en caiac d’una hora. Abans de sortir rebreu les instruccions bàsiques perquè el bateig de mar surti rodó.

Navegar en caiac, fer surf de rem... tot en família a l'Escola de Vela de Calafell.

Navegar en caiac, fer surf de rem… tot en família a l’Escola de Vela de Calafell.

DIA 2

Animals molt especials i reserves marines

La segona jornada de l’estada comença al Vendrell amb una proposta irresistible per als amants dels animals. Una visita al Refugi Món La Bassa  us dona l’oportunitat de conèixer porcs, ovelles, cavalls i rucsque han estat rescatats per oferir-los una vida millor. En aquest espai educatiu els nens aprenen a tenir cura dels animals i a respectar-los a través de la interacció. Coneixen les seves històries, els donen de menjar i es relacionen amb ells. El refugi només està obert els diumenges al matí a partir de les 11h.

Al refugi Món la Bassa els nens poden alimentar i interactuar amb els animals.

Al refugi Món la Bassa els nens poden alimentar i interactuar amb els animals.

Si veniu a l’estiu al Vendrell, potser us ve de gust provar de fer una activitat aquàtica en una reserva marina com la Masia Blanca. És singular pel seu valor ecològic i la seva fragilitat. La visita comença a l’Aula aquàtica, un espai que compta amb una exposició divulgativa on els nens poden entendre la importància de tenir cura del mar i preservar la biodiversitat marina. Després arriba l’acció: us posareu les ulleres i les aletes, i a fer snorkel, acompanyats d’un monitor, per veure prats de posidònia, pops, orades… i tot un món marí per descobrir.

Fes el Tarzan o fabrica una carbasseta

A la tarda, us ve de gust una aventura als arbres? Al Diver Parc Lúdic de Coma-ruga els nens podran fer de Tarzan, travessant ponts tibetans i llançant-se amb les tirolines. En aquest parc lúdic hi ha fins a 4 circuits d’aventura de diferents nivells, per a nens a partir dels 3 anys, on podran treballar la coordinació, l’equilibri, la seguretat i l’autonomia.

Al Diver Parc Lúdic de Coma-ruga l'aventura és als arbres.

Al Diver Parc Lúdic de Coma-ruga l’aventura és als arbres.

Una altra proposta és apuntar-vos a la Ruta Pau Casals per conèixer la vida i obra del músic del Vendrell Pau Casals. Els nens es familiaritzaran amb la seva música a través d’activitats familiars com la que organitza la casa on va néixer Casals. Al taller, els nens fabricaran la seva pròpia carbasseta de fang. La carbasseta, una carbassa convertida en violoncel, va ser la joguina preferida del músic quan era petit. La ruta també inclou una visita a l’església de la vila on tocava l’orgue de petit i a la Casa Museu Pau Casals.

Els teus fills fabricaran el seu propi instrument a la casa nadiua de Pau Casals del Vendrell.

Els teus fills fabricaran el seu propi instrument a la casa nadiua de Pau Casals del Vendrell.

A punt per a la immersió a Calafell i el Vendrell? Busca la teva activitat:

 

Escola de Vela de Calafell

C/ St.Pere
(Davant de la Confraria de Pescadors)
43820 Calafell (Tarragona)
T. +34 629 213 697
www.escoladevelacalafell.com

Golf Graiera

Ctra. Calafell a, Ctra. Bellveí, Km 2
43820 Calafell (Tarragona)
T. +34 977 168 032
www.graiera.es

Món La Bassa

Camí vell de Sant Salvador, s/n
43700 El Vendrell (Tarragona)
info@monlabassa.org
www.monlabassa.org

Diver Parc Lúdic

Av. Palfuriana, 104
43880 Coma-Ruga (Tarragona)
T. +34 677 428 625 / 607 379 050
www.diver.cat

Club Nàutic de Coma-Ruga

Passeig Marítim, s/n
43880 Coma-Ruga (Tarragona)
T. +34 977 680 120
www.clubnautic.com

Pitch & Putt El Vendrell

C/ Schubert, s/n
43700 El Vendrell (Tarragona)
T. +34 977 668 031

Museu Pau Casals

Avinguda Palfuriana, 67
43880 El Vendrell (Tarragona)
T. +34 977 684 276
www.paucasals.org

Karting Club Vendrell

Crtra. N-340 Km 1.189
43700 El Vendrell (Tarragona)
T. +34 977 663 776
www.kartingvendrell.com

Imatge de portada: Diver Parc Lúdic de Coma-ruga (el Vendrell)

Refugi Món La Bassa del Vendrell.
Fons marí de la Masia Blanca del Vendrell. Foto: Associació Ecologista Sotavent.
Escola de Vela de Calafell.
Ciutadella ibèrica de Calafell.
Refugi Món La Bassa del Vendrell.