Fira d’Oficis i Menestrals de Rialp

Els habitants més grans recorden Rialp com un poble d’oficis, enmig d’un entorn on gairebé tothom es dedicava a la ramaderia i la pagesia, que és el que donava per menjar. La Fira d’Oficis i Menestrals de Rialp, que aquest any celebra ja la 10a edició de la seva recuperació, busca dinamitzar els petits negocis d’artesania.

En aquest poble dels Pirineus catalans pots veure com es recreen els oficis que amb el pas del temps i del progrés han anat desapareixent. Mestres vidriers, fusters, llauners, ganiveters… fan demostracions del seu ofici a les parades de mestres artesans que hi ha a la fira. Veient-los treballar, t’adones de la importància d’aquestes feines tradicionals en petits pobles de muntanya com Rialp.

També hi ha parades de venda i gastronomia de productes locals. Pots gaudir d’esmorzars de forquilla de muntanya i d’un menú especial de fira que ofereixen els restaurants de la vila. Segur que l’arròs amb carreretes, anomenades moixernons fora del Pallars, no hi falta.

Al voltant de la fira s’organitzen exhibicions de balls tradicionals de l’esbart dansaire, actuacions de música i animació infantil per a tota la família.

Quan: 1 i 2 de juny

On: Rialp

Organitza: Ajuntament de Rialp
Plaça del Tornall, 1
25594 Rialp (Lleida)
Tel. +34 973 620 365