Fira del Mar a Calafell

Viu un cap de setmana mariner gràcies a la Fira del Mar de Calafell. Aquí descobriràs un munt de coses sobre els pescadors i tot el que envolta el món marítim, com qui eren els calafats o com es pesca amb nansa, un tipus de pesca tradicional que utilitza un parany, una mena de gàbia, per capturar llagostes, sípies i el congre, entre altres peixos.

Passejant pel passeig Marítim de la vila pots veure exhibicions d’antics oficis mariners com els palangrers, adobaires, etc… I també veure com es feia la subhasta del peix antigament. Una activitat curiosa de veure són les sortides a vogar en llagut, barca de fusta tradicional. Al voltant de la fira també hi ha espectacles d’animació, tallers i contacontes.

Si després de tanta activitat se t’ha obert la gana, apunta’t a l’arrossejat popular. És un plat de patates amb rap i fideus rossejats que té el seu origen en l’intercanvi d’aquests productes entre els antics pescadors i els pagesos de la zona. Aquest plat típic de Calafell se’t desfarà a la boca.

Quan: 8 i 9 de juny

On: Calafell

Organitza: Regidoria de Turisme de Calafell
Carrer Sant Pere, 29-31
43820 Calafell (Tarragona)
Tel.+34 977 699 141