Fira de l’Oli DOP Siurana i Festa de l’Oli Nou

Entre novembre i desembre arriba una cita important per als amants de l’oli: la Fira de l’Oli DOP Siurana i la Festa de l’Oli Nou. Aquest esdeveniment és una excel·lent oportunitat per tastar l’oli nou de la temporada i també comprar-ne.

Una vintena de cooperatives i productors de la Denominació d’Origen Protegida Siurana munten les seves parades per oferir al visitant el seu oli d’oliva verge elaborat amb tres varietats d’olives: la principal, l’arbequina, i també la roja i la morruda.

A la DOP Siurana es produeix l’oli segons el mètode tradicional. Les olives es recullen manualment i es molen sense que passin més de 24 hores. La seva producció d’altíssima qualitat i bastant reduïda és molt valorada per als paladars més exigents.

La Fira de l’Oli DOP Siurana i Festa de l’Oli Nou se celebra en diverses poblacions de la Costa Daurada com Tarragona, Reus, Alforja, Cabacés, Constantí, Riudecanyes i Almoster.

Durant la fira s’organitzen tasts de plats cuinats amb l’oli de gust afruitat característic de la denominació, i també s’elaboren berenars infantils a base de pa amb oli i xocolata. Com a dada curiosa, en algunes poblacions com Reus durant la fira se celebren sortejos en què pots guanyar l’equivalent del teu pes en oli d’oliva verge.