Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges

Nascut el 1968 com a 1a Setmana Internacional de Cinema Fantàstic i de Terror, el Festival s’ha convertit en una cita ineludible per als cinèfils i per a tots els espectadors que volen veure les últimes tendències en aquest tipus de cinema així com les noves tecnologies aplicades a la producció audiovisual.

Aquest aparador del cinema internacional del gènere fantàstic i de terror  atrau any rere any milers d’espectadors. A més és el primer del món en la seva categoria. Les projeccions es realitzen en diverses sales de Sitges com el cinema Prado, el Retiro o l’auditori de l’Hotel Melià.

Durant l’esdeveniment es projecten més de 300 pel·lícules i curts, així com també s’organitzen trobades entre professionals del cinema. També hi ha  diverses activitats paral·leles com rues, una petita fira, xerrades i la Zombie Walk. En aquesta desfilada de zombis participen tots els aficionats que vulguin i van maquillats per professionals de la caracterització.

El festival també té la seva versió per als més petits, el Fantàstic Kids, amb sessions infantils i tallers com el de lluita amb sabres o el de maquillatge. Inclou a més, lectures de temàtica fantàstica en diversos espais lúdics.