Festivals de senderisme: Molt més que caminar

Als Pirineus de Catalunya caminar a l’aire lliure és un plaer que s’acompanya de cultura i gastronomia. L’edició 2021dels Festivals de Senderisme dels Pirineus arriba amb més força que mai.

Són un total de 13 festivals que se celebren a totes les comarques pirinenques amb dues noves incorporacions aquest any: el Festival de Senderisme del Solsonès i el Summit Val d’Aran Festival. El primer combina rutes de vertigen per la via ferrada de Canalda amb passejades tranquil·les pels carrers de Solsona. El segon inclou ascensions a cims com el Montardo o el Tuc de Molières i s’adreça a senderistes experimentats i amb bona condició física.

Els festivals de senderisme són una invitació a conèixer el territori al teu ritme i d’una forma molt autèntica, a través de rutes guiades amb els coneixements que t’aporta un guia especialitzat i a uns preus inferiors als habituals.

Una descoberta que combina l’activitat física —per camins que utilitzaven els ramats i ascensions als cims— amb visites guiades a les esglésies romàniques patrimoni de la Humanitat o passejades entre dòlmens, menhirs i construccions de pedra seca.

Els guies professionals que t’acompanyen al llarg de la ruta són de la zona i et descobriran la cara més autèntica i real dels Pirineus de Catalunya. A més, les rutes a peu es complementen amb altres activitats paral·leles com tastos d’alçada de productes de la zona amb observacions astronòmiques, concerts de música tradicional i tallers d’astronomia. L’oferta és molt variada i hi ha activitats per a tots els gustos.

Els festivals se celebren de maig o octubre i duren entre dos i set dies. Combinen itineraris més senzills per a famílies amb rutes més exigents per a senderistes experts. Si vens amb nens o gent gran trobaràs també activitats adaptades a les vostres necessitats. També hi ha activitats per a persones amb mobilitat reduïda.

Descobreix els Pirineus de Catalunya a un altre ritme!

*Recomanem comprovar les restriccions per la Covid-19 abans de viatjar. Tingues en compte que algunes activitats es poden veure alterades per les mesures de prevenció aplicades.

Festivals de Senderisme:

Maig

Festival Camina el Berguedà

Quan: 14 – 16 de maig 2021

Pàgina web: Festival Camina el Berguedà

Les rutes pels cims, salts d’aigua, cingles i prats alpins es complementen amb patrimoni medieval, astronomia i tastets. Destaca la proposta “Camins de flors”, amb una activitat final per activar el sentit del gust.

 

Lo Festival de Senderisme de la Conca Dellà

Quan: 21 – 23 de maig 2021

Pàgina web: Lo Festival de Senderisme de la Conca Dellà

En aquesta zona del Pallars Jussà, amb una geologia reconeguda a escala mundial per la UNESCO, visitaràs poblats ibers i recorreràs paisatges bèl·lics molt autèntics entre paratges naturals de gran bellesa.

Garrotxa Volcanic Walking

Quan: 28 – 30 de maig 2021

Pàgina web: Garrotxa Volcanic Walking

Un total de18 activitats de senderisme al Parc Natural de la Zona Volcànica com itineraris nocturns, ascensions a cims emblemàtics, rutes per coves i gorgs. Tots combinats amb la gastronomia de la Garrotxa.

Juny

Cerdanya Happy Walking

Quan: 10 – 13 de juny 2021

Pàgina web: Cerdanya Happy Walking

El festival inclou itineraris per paratges poc coneguts per observar isards, sortides nocturnes amb observació astronòmica i rutespel Parc Natural del Cadí-Moixeró.

 

Festival Camina Pirineus Alt Urgell

Quan: 23 – 27 de juny 2021

Pàgina web: Festival Camina Pirineus Alt Urgell

Amb la recuperació dels camins tradicionals de l’Alt Urgell, els participants del festival gaudiran dels paisatges dels parcs naturals del Cadí-Moixeró I l’Alt Pirineu. Les rutes es combinen amb esdeveniments com les baixades de falles.

Val d’Aran Walking Festival

Quan: 28 de juny – 4 de juliol 2021

Pàgina web: Val d’Aran Walking Festival

Més de 300 km de camins senyalitzats per gaudir del senderisme. Aquest festival inclou també la ruta de Transhumància als llacs de Rius i Tort de Rius. Tallers de plantes medicinals i visita a l’Aran Park són algunes de les activitats complementàries.

Juliol

Festival de Senderisme Vall Fosca – Pirineus

Quan: 15 – 18 de juliol 2021

Pàgina web: Festival de Senderisme Vall Fosca – Pirineus

Els participants entraran en contacte amb la població local de la vall, que transmetrà els seus coneixements de ramaderia i artesania, entre estanys i cims imponents de quasi 3.000 metres.

Agost

Summit Val d’Aran Festival

Quan: 23 – 29 d’agost 2021

Pàgina web: Summit Val d’Aran Festival

El festival s’adreça a persones experimentades i amb bona condició física L’oferta d’activitats inclou ascensions a cims molt coneguts com el Montardo o el Tuc de Molières i una travessa de tres dies.

Setembre

Senderi – Festival de Senderisme de Sort, la Vall d’Àssua i el Batlliu

Quan: 3 – 5 de setembre 2021

Pàgina web: Senderi – Festival de Senderisme de Sort, la Vall d’Àssua i el Batlliu

El seu programa d’activitats inclou itineraris relacionats amb l’art contemporani i camins ramaders tradicionals, un cicle de cinema, tastets i una visita guiada a la vila de Sort, entre d’altres.

 

Festival de Senderisme del Solsonès

Quan: 18 – 19 de setembre 2021

Pàgina web: Festival de Senderisme del Solsonès

El festival combina natura, espiritualitat i productes de proximitat a través de rutes al santuari del Miracle, ascensions pel massís del Port del Comte i passejades tranquil·les pels carrers de Solsona.

 

Alt Empordà Sea Walking

Quan: 24 – 26 de setembre 2021

Pàgina web: Alt Empordà Sea Walking

En aquesta edició destacauna proposta que combina senderisme amb navegació. L’oferta també inclourà rutes per formacions geològiques fascinants i passejades entre dòlmens i menhirs.

Octubre

 

Ripollès Discovery Walking

Quan: 1 – 3 d’octubre 2021

Pàgina web: Ripollès Discovery Walking

Entre monestirs, esglésies romàniques o barraques de pastors transcorre la descoberta del Ripollès. Excursions de vertigen i rutes tranquil·les d’alta muntanya es completen amb propostes culturals com la del Museu Etnogràfic de Ripoll.

Vall de Boí Trek Festival

Quan: 9 – 12 d’octubre 2021

Pàgina web: Vall de Boí Trek Festival

Els protagonistes de les rutes són les esglésies romàniques patrimoni de la Humanitat i el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Sempre sota un cel net i sense pol·lució, ideal per a l’observació astronòmica.