Festival Castell de Peralada

A Peralada, cada estiu la dansa i la música surten a l’escenari per oferir una simfonia d’actuacions en què sonen la música clàssica, l’òpera, el jazz, el flamenc i el gòspel. Es tracta del Festival de Música Castell de Peralada.

Aquest esdeveniment cultural se celebra des del 1987 i és una de les cites més importants de la Costa Brava, en què actuen intèrprets de gran nivell i renom internacional. Juntament amb l’entorn natural on se celebra, és una proposta cultural interessant per passar les nits d’estiu.

Les actuacions a l’aire lliure es distribueixen en diversos espais: l’església del Carme, que comunica amb el castell, el pavelló i l’auditori dels jardins. L’imponent castell medieval del segle XIV és l’edifici més destacat del conjunt monumental de Peralada. Es va remodelar durant el segle XIX per donar-li un aspecte més afrancesat i d’estil renaixentista. El conjunt compta també amb un museu del vidre, i també del vi, un casino i les caves Peralada.

El festival se celebra durant els mesos de juliol i agost, i és un escenari ideal per gaudir de concerts de música moderna i dansa contemporània.