Festa del Renaixement a Tortosa

L’esplendor renaixentista retorna cada any a Tortosa amb la celebració de la Festa del Renaixement. Tota la vila participa en aquesta recreació històrica que aplega més de 3.000 ciutadans vestits d’època i 60 espectacles diaris, amb més de 500 actors, que et transporten a la Tortosa de fa 500 anys.

El municipi de les Terres de l’Ebre va ser al segle XVI el centre cultural i artístic més rellevant de la Catalunya del Renaixement. Per recuperar aquest esperit, els carrers s’engalanen, els venedors de les botigues es vesteixen d’època i treuen parades al carrer. Hi ha espectacles vistosos com el seguici de banderes de la ciutat, mercats i actuacions de música, teatre i circ.

Els restaurants de la vila ofereixen un menú inspirat en el s. XVI, el Mengeu de Festa!, amb plats com l’escabetx de verat, les albergínies farcides i les guatlles a la salsa fina. També pots tastar coques, com la del Renaixement, que només s’elaboren durant les festes a base de farina, oli, mel i fruita seca.

Si vols continuar la gresca, fes la Ruta de la Saboga. És un circuit en el qual visites tavernes decorades com les de l’època, on pots xerrar, beure i contemplar l’ambient del carrer.

Quan: Del 22 al 25 de juliol del 2021

On: Tortosa

Organitza: Ajuntament de Tortosa
Museu de Tortosa
Rambla Felip Pedrell, 3
43500 Tortosa (Tarragona)
Tel. +34 977 449 648