Fes-te a la mar a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre

El litoral de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre convida a navegar i experimentar la sensació de llibertat i de comunió amb el mar. La vela és una modalitat nàutica molt practicada al Mediterrani català pel seu agradable clima i la seva costa plena de platges i cales en les quals fondejar. Si ets amant de la vela, en moltes estacions nàutiques i clubs de vela de la Costa Daurada t’ensenyaran a domar el vent i les onades en diversos cursos.

Per provar altres esports aquàtics hi ha tota una oferta d’activitats i experiències marineres per a tota la família que ofereixen aquestes tres destinacions de turisme esportiu: Salou, Cambrils i l’Ametlla de Mar, a les Terres de l’Ebre. L’esport nàutic és el rei en aquestes terres. Fins i tot si ets esportista, podràs aprofitar les instal·lacions de molts clubs i ports per entrenar-te i posar-te a punt per a les competicions. Puja a bord!

Tu portes el timó

Com a destinacions de turisme esportiu, els municipis de la Costa Daurada Salou i Cambrils, i l’Ametlla de Mar, a les Terres de l’Ebre, ofereixen una completa oferta i infraestructures centrades en l’esport. Si t’interessa obtenir una titulació oficial, l’Escola de Vela del Club Nàutic de Salou i l’Acadèmia Nàutica del Club Nàutic de Cambrils ofereixen cursos d’iniciació, perfeccionament i tecnificació adaptats a totes les edats. I també organitzen competicions i esdeveniments esportius al llarg de l’any. A més de la vela, la majoria de les escoles tenen activitats complementàries per gaudir de la mar com el windsurf, el caiac o el paddle surf.

Vela ligera Optimist Club nautic Salou

Vela lleugera en Optimist al Club Nàutic Salou

L’Ametlla de Mar, una de les petites joies marineres de les Terres de l’Ebre, molt pròxima al Delta de l’Ebre, és una altra destinació de turisme esportiu on la vela i el submarinisme són els esports protagonistes. L’escola de vela del club nàutic disposa de cursos de vela en els seus tres ports: un de municipal i dos privats, Calafat i Marina Sant Jordi. A més, en aquesta població hi ha un tresor sota el mar que pot descobrir-se bussejant. Es tracta de restes de vaixells enfonsats a la Primera Guerra Mundial a les profunditats del golf de Sant Jordi.

Multiesports a l’estació nàutica Costa Daurada

Aprendre, practicar i combinar diversos esports aquàtics és el que ofereix l’Estació Nàutica Costa Daurada. Des de sortides en caiac de mar fins a batejos de submarinisme o snorkel, passant per esports aquàtics per deixar anar tota l’adrenalina com el parasailing, sobrevolant el mar en paracaigudes i arrossegat per una llanxa, o el flyboard, que consisteix a caminar per damunt de l’aigua amb un propulsor especial.

L’estació també ofereix family packs que inclouen un conjunt d’activitats, com el bateig en catamarà per aprendre a navegar en un recorregut entre Salou i Cambrils, rem en caiac o en taula de paddle surf i una sortida d’esquí bus (banana). Tot acompanyat d’un monitor. I per als que busquen experiències úniques, existeixen propostes molt interessants com bussejar entre tonyines a mar obert o provar el biocaiac a l’Ametlla de Mar, que combina la travessia en caiac amb un itinerari submarí de snorkel (immersió lleugera amb tub i ulleres).

Quan vens a solcar les aigües de la Mediterrània?