Fauna i pirates: una ruta en caiac a les illes Medes

Són com Bikini Bottom, la ciutat fictícia de Bob Esponja en versió catalana. Més de 180 espècies d’animals han creat la seva ciutat a l’arxipèlag format per set illots de les illes Medes. És actualment una de les reserves de flora i fauna marina més importants de la Mediterrània occidental (formen part del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter). Val la pena acostar-s’hi i descobrir aquest món salvatge amb la família. Una bona opció per fer-ho? En caiac.

Des de l’Estació Nàutica L’Estartit – Illes Medes organitzen una ruta en caiac per descobrir aquest racó natural del litoral de Catalunya, inaccessible per altres mitjans. Per anar-hi amb els nens són molt adequades les sortides per a debutants, que es fan amb caiacs de dues places, insubmergibles i molt estables. Les excursions, aptes per a nens de 6 a 16 anys, sempre són guiades per monitors de l’estació.

Els guies us explicaran la fauna salvatge que us trobareu i us desvelaran el passat pirata de les illes. Sí, ho has llegit bé, pirata. Al segle XV, de la mà dels cavallers del Sant Sepulcre, es va construir una fortificació a la Meda Gran, que va ser abandonada unes dècades més tard. L’edifici el van aprofitar nombrosos pirates com a base per llançar els abordatges. Avui, dels pirates, només en queden les llegendes.

Estació Nàutica l’Estartit- Illes Medes
Carrer de la Platja, 10-12
17258 Torroella de Montgrí-Estartit
Tel. 972 750 699
www.enestartit.com