Família, cordeu-vos els cinturons perquè la ruta en trineu comença

Una onada de lladrucs us dóna la benvinguda quan arribeu al Pla de Beret (Val d’Aran). Els gossos que tiren del trineu en veure les famílies estan exultants perquè saben que el joc és a punt de començar. Són animals amb una vitalitat enorme que necessiten molt d’exercici. Aquesta rebuda tan efusiva sempre provoca l’entusiasme dels nens. Ja ho veuràs.

Al trineu hi podreu pujar dos adults i dos nens de qualsevol edat acompanyats per un múixer expert de l’equip de Montgarri Outdoor, que us guiarà en aquest safari blanc. Si teniu nens petits, també els podeu pujar al trineu. La ruta parteix des del Pla de Beret, a més de 1.800 metres d’altura, i recorre 3,5 quilòmetres de paisatge alpí dels Pirineus de Catalunya.

Creuareu un riu glaçat, gaudireu d’unes panoràmiques espectaculars, respirareu aire net i el trineu lliscarà pel bosc nevat de Dossau. Circulant entre els pins, la melodia de les fulles del trineu lliscant sobre la neu genera un efecte gairebé hipnòtic. La connexió amb la natura que t’envolta és absoluta. Per una estona us sentireu com si fóssiu una família esquimal a Groenlàndia. En acabar podeu preguntar al múixer si els nens poden donar menjar i beure als gossos. Es mereixen un premi.

Motos de neu en família

L’expedició acaba a mig matí: les sortides sempre es fan a partir de les deu. Pots aprofitar la tarda per viure una altra experiència alpina: les motos de neu. Ara ets tu qui controles la moto i determines la velocitat, no els gossos. Aquesta excursió també és apta per a nens a partir de sis anys. Han de poder mantenir l’equilibri sobre la moto i aniran acompanyats d’un adult.

La sortida és també des del Pla de Beret, però en aquesta ocasió va cap al poble de Montgarri. Fins als anys 70 va ser el poble habitat més alt de la Val d’Aran. Avui ja no hi viu ningú, però segueix sent un paratge idíl·lic.

En trineu o en moto de neu, l’excursió aconseguirà el que realment busques: gaudir d’una bona estona en família.

Paseo familiar en trineo por Val d'Aran
Ruta en trineu a Val d'Aran
Ruta en família en moto de neu / Montgarri Outdoor

Gaudir d'un dia a la Vall de Núria en família

des de 14,90€ Reservar Pirineus

Et proposem

Un matí per aprendre a construir un iglú a Catalunya

Un matí per aprendre a construir un iglú a Catalunya

Descobreix el teu costat esquimal construint iglús als Pirineus de Catalunya. Sí, ho has llegit bé, iglús. Entre quatre o cinc persones podeu construir-ne un en menys de tres hores. No calen títols d’arquitectura ni coneixements d’enginyeria. Amb un monitor de l’Associació de Constructors d’Iglús de Catalunya n’hi ha prou. Bé, i maons de neu premsada, una pala, una serra i uns guants de goma. I la família o els amics, és clar.

Estacions familiars: a la neu amb els petits (1/2)

Estacions familiars: a la neu amb els petits (1/2)

Si busques les estacions de muntanya idònies per anar en família, aquestes són les que no et pots perdre: Espot, Port Ainé, Vallter 2000, La Molina, Vall de Núria, Boí-Taüll i Masella. I no és només una opinió o que totes s’atribueixin aquest valor. És una realitat, ja que compten amb el segell de Turisme Familiar que atorga l’Agència Catalana de Turisme. Per obtenir aquesta certificació han de complir una sèrie de requisits, com per exemple tenir pistes acotades amb zones de velocitat lenta per a l’ús dels nens, club infantil o escola d’esquí. A les estacions familiars ja ho tenen tot a punt per a la temporada blanca, només hi falta la teva família.

Rumb als cims nevats en màquina trepitjaneu

Rumb als cims nevats en màquina trepitjaneu

A la majoria de coses se’ls pot donar un segon ús. Això mateix és el que han fet en dues estacions d’esquí dels Pirineus de Catalunya amb les màquines trepitjaneu.

Esquí nòrdic al teu ritme

Esquí nòrdic al teu ritme

Practicar esquí nòrdic és un mètode infalible per no quedar- se rovellat. Aquestes passejades d’alta muntanya activen el 99% de la musculatura del nostre cos i ens ajuden a millorar l’equilibri i el moviment.