Etapa 7: Montserrat-Manresa

Abans de deixar Montserrat pots visitar el seu museu, creat per l’arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch. Aquí s’exposen més de 1.300 obres d’artistes molt diversos com Fortuny, Rusiñol, Casas, Nonell, Picasso i Dalí.

Ja en direcció a Manresa, enfiles el camí dels Degotalls i en el descens passes per pobles com Castellgalí i cellers com el d’OIler del Mas, de la DO Pla de Bages.

Un cop a Manresa, recorres els indrets que van ser determinants en la transformació espiritual de Sant Ignasi. Teòricament, havia de fer una breu parada en aquesta Ciutat amb caràcter de Catalunya i al final s’hi va estar més de deu mesos.

La primera parada és la cova, lloc d’oració de Sant Ignasi, que forma part d’un santuari, integrat per una església barroca i pel Centre d’Espiritualitat Ignasiana. El Santuari de la Cova és una petita joia artística amb retaules del segle XVII i una escultura en bronze de Josep Llimona. Una altra visita recomanable a Manresa és la basílica de la Seu, un temple gòtic que és tota una icona de la ciutat.

Copyright imatge: Turisme de Manresa