Els Minyons de Terrassa, amb el patrimoni d’Ègara

La colla castellera Minyons de Terrassa organitza la Diada del Patrimoni per donar suport a la candidatura de la Seu d’Ègara, perquè sigui reconeguda com a Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO.

La Seu d’Ègara és un conjunt monumental únic a Europa, formada pels temples de Sant Pere, Sant Miquel i Santa Maria. L’època de major esplendor va ser la del bisbat d’Ègara, fundat cap al 450. Perviuen elements arquitectònics i artístics d’aquella època, intregrats amb altres varietats d’estils arquitectònics. Aquest fet fa únic aquest conjunt dins del patrimoni europeu.

En aquesta jornada, la colla castellera dels Minyons de Terrassa fan pinya i ofereixen una actuació dins del recinte de la Seu, juntament amb altres colles catalanes convidades. Durant aquesta diada, també hi ha actuacions de gegants i pots veure el Ball de Gitanes, una dansa tradicional catalana que a Terrassa es fa per Carnestoltes. El ball es fa per parelles i en filera, amb castanyoles a les mans i picarols als peus, que dansen al ritme de la música d’una cobla.

Quan: 23 de maig

On: Terrassa

Organitza: Minyons de Terrassa
Carrer Teatre, 4-6
08221 Terrassa (Barcelona)
Tel. +34 937 842 856