Els càtars a les Terres de l’Ebre

Si vols saber qui eren els càtars i conèixer la seva història a les Terres de l’Ebre, apunta’t a aquesta ruta: Càtars a les Terres de l’Ebre. Et descobreix com van viure i com es van adaptar a una nova vida al sud de Catalunya després de fugir de la persecució a França.

Entre els segles XII i XIV milers de càtars occitans van travessar la frontera i van arribar a Catalunya fugint de la Santa Inquisició. Els càtars van constituir un dels moviments religiosos més importants del món cristià medieval i van ser reprimits i perseguits per l’Església catòlica, que els considerava uns heretges per no creure en l’Antic Testament i repudiar l’Església catòlica i el seu sistema feudal.

Els càtars, també anomenats bons homes, van integrar-se perfectament a Catalunya. La seva presència va fer augmentar la població de les zones on es van instal·lar i van dinamitzar l’activitat econòmica i social, desenvolupant els seus oficis menestrals, com els de teixidors, picapedrers…

El moviment religiós del catarisme té el seu origen en els Balcans i es va escampar ràpidament durant el segle XI a Itàlia i França.

Quan: De març a juliol i de setembre a novembre

On: Horta de Sant Joan

Organitza: Garbinada Viatges
Roques d’en Benet, 2
43596 Horta de Sant Joan (Tarragona)
Tel. +34 670 408 208